観光農園カバジ モレルは、ゴリシュケ通りの中心部、正確にはシュロヴレンツ村にあります。多くのブドウ畑に囲まれているので、気分はイタリアのトスカーナに連れて行かれます。
Vinarstvo in gostinjstvo imata pri Kabajevih dolgoletno tradicijo. Kabajevi na dveh legah v Brdih obdelujejo 12 hektarjev vinogradov, kjer je zasajenih 55 tisoč trt. Vsa vina vsaj leto dni zorijo v francoskih sodih, kasneje pa več mesecev v steklenicah še dodelajo svoj okus. Posebnost vinske hiše je pridelava vina v kvevri posodah, Amforah, ki so bile pripeljane iz pradomovine vin, Gruzije. Vinska kleta KABAJ je bila štirikrat izbrana med 100 najboljših vinskih kleti na svetu po izboru elitne ameriške revije Wine & Spirits.
Vino in kulinarika zagotovo sodita skupaj, zato ni presenetljivo, da je gostinjstvo prav tako del življenja družine Kabaj Morel. Milo podnebje in pokrajina sta v Goriških Brdih odločilno vplivala na kulinariko. Različne tradicije (slovenska, furlanska, habsburška) so se na tem koščku zemlje prepletle in tako je »briška« kuhinja nekaj posebnega. Na domačiji Kabaj so poiskali kuharske knjige svojih babic in bogati »briški« kuhinji dodali ščepec novosti in domišljije. Za gurmansko razvajanje zaključenih družb in skupin pripravijo posebej dogovorjen meni s spremljajočimi vini. In po želji tudi ogled vinske kleti.
V domačiji Kabaj Morel imajo 6 dvoposteljnih sob. Sobe so velike, prostorne in sončne. Opremljene so z lesom pastelnih, toplih barv v kombinaciji s kovino. Njihova kuharja vas bosta vsak dan razvajala s tradicionalnimi jedmi, njihova vina pa bodo zadovoljila tudi največje poznavalce.
Na zasluženem oddihu pa vas čaka tudi kopica doživetij, saj je domačija Kabaj odlično izhodišče za dolge sprehode ter raziskovanje naravnih in kulturnih biserov Goriških Brd.