FBピクセル

食品を適切に保存するにはどうすればよいですか?

おそらく誰もが、キッチンでカビの生えたチーズや乾いたパンに出会ったことがあるでしょう。このような不便さにもう黙ってしまうことがないように、私たちは食品を適切に保存する方法を学ぶだけで済みます。果物、野菜、パン、チーズ、肉、卵、ハーブをどのように、どこに、どのくらいの期間保管するかについてすべてをお読みください。

果物

Banane, hruške, paradižnikiメロン bodo najdlje ostali sveži (3-5 dni), če jih bomo neovite pustili na kuhinjskem pultu. Drugače je z jabolki, za katere je najbolje, če jih shranimo v predale v hladilniku, kjer bodo zdržali tudi do 3 tedne. V predalih hladilnika je najbolje pustiti tudi jagodičevje (sveže bo ostalo 3-5 dni) in pa grozdje v plastični vrečki, ki bo tako zdržalo 1-2 tedna. Avokado, slive, breskvenektarine je najbolje pustiti kar na pultu, ko pa se enkrat omehčajo, jih moramo shraniti v hladilnik, kjer bodo zdržali do 5 dni. シトラスフルーツ je najbolje shranjevati na polici hladilnika (do 2 tedna), če pa jih prepolovimo, bodo zaviti v plastiko ostali dobri še 2 dni. Prepolovljeno banano je najbolje zaviti v alu folijo, prepolovljen avokado pa bo v hladilniku zdržal še kakšen dan, če bomo nanj stisnili limono in ga ovili s plastično folijo.

続きを読む: オーガニック食品を選ぶのがかつてないほど簡単になりました

野菜

V predalih hladilnika moramo zavite v plastiko shranjevati brokoli, zelje, korenje, cvetačo, kumareprepolovljeno čebulo. Temna listnata zelenjava, zelen fižol, prepolovljen ingver, glava zelene solateラディッシュ bodo najdlje ostale sveže (5-14 dni), če jih bomo v predal hladilnika spravili v plastično vrečko skupaj s suho papirnato brisačo. ポテト v papirnati vreči lahko skupaj s čebulo, česnom in bučami, pustimo v temni shrambi tudi več mesecev.

ハーブ

パセリコリアンダー bosta ostala sveža teden dni, če ju bomo zavreli v vodi in ju potem rahlo zakrita s plastično vrečko shranili v hladilnik. Podobno je z baziliko, le da lahko to pustimo kar na kuhinjskem pultu. ローズマリータイム bosta na polici hladilnika ostala dišeča dva tedna, チャイブ pa bo ovit v vlažno papirnato brisačo in plastiko v hladilniku zdržal 5 dni.

Meso, ribe in jajca

ostanejo v hladilniku navadno dobra do dveh tednov, podobno pa je tudi z vsemi salamamiベーコン, če jih v hladilniku pustimo zapečatene v plastiki. 貝殻sveže ribe lahko v hladilniku zavite pustimo največ en dan, zamrznjene ribe in rakce pa v vakuumski vrečki tudi do pol leta. 新鮮な肉, perutnina dimljen losos lahko zaprti v originalni embalaži v hladilniku ostanejo največ dva dni, zamrznjeni pa 3-6 mesecev.

Kruh in sir

パン lahko v vrečki brez zraka pustimo v zmrzovalniku 3 mesece, medtem ko bo na sobni temperaturi ostal svež kar 3 dni, če ga bomo pospravili v vrečko brez zraka in ga postavili tako, da bo na pultu stal navpično na odrezanem delu. チーズ lahko ohranimo svež 1 mesec – toda le, če ga v hladilniku tesno zavijemo v pergamentni papir ter nato še v plastično folijo.

Slikovni prikaz shranjevanja živil
Slikovni prikaz shranjevanja živil

詳しくは

以下をもとに改作および改作されました。
buzzfeed.com

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。