FBピクセル

あなたはこれまでずっと間違ったコーヒーの作り方をしてきました

Kavo že celo življenje pripravljaš narobe.

完璧なコーヒーは非常に主観的で個人的なものですが、コーヒーをさらに美味しくするには、科学者が実験室から直接提供したこれらの適切な準備方法に従ってください。

Kako pripraviti dobro skodelico kave? Obstaja nešteto nasvetov, a eden naj bi bil 正しい … in ima opraviti s temperaturo vode.

Znanstveniki so bili znova pridni, saj so v raziskavi o vplivu temperature kave, ko jo uživamo, na samo vsebino pijače 分析された 36 različnih okusov kave, ki so bili pripravljeni na različni temperaturi, narejeni z različnimi vrstami zrn in so bile uživani pri različnih temperaturah.

Kako pripraviti pravilno skodelico kave?
Kako pripraviti pravilno skodelico kave?

Izkazalo se je, da je temperatura vode ključna、それは pitje vrele kave, kot ugotavljajo, veliki NE. Po pravilu bi morala temperatura kave biti 70 stopinj Celzija, če pijete arabski kavovec. Za tiste, ki imate radi robusto, je bolje, da je temperatura še nižja. Pitje kave pri 50 do 60 stopinjah Celzija ustvari bogatejše in intenzivnejše okuse. To pa naj ne bi bilo vse.

Pri pripravi in uživanju kave je voda ključnega pomena.
Pri pripravi in uživanju kave je voda ključnega pomena.

Kot pišejo, obstajajo številni drugi dejavniki, ki lahko izboljšajo okus: mletje, svežina zrnrazmerje med kavo in vodokakovost vode. Celo temperatura, na kateri pripravljate kavo, lahko vpliva na okus. Višja kot je temperatura, več okusnih kavnih spojin ekstrahirate, pišejo znanstveniki.

Na okus lahko vpliva mletje, starost zrn, razmerje med vodo in kavo ter kakovost vode.
Na okus lahko vpliva mletje, starost zrn, razmerje med vodo in kavo ter kakovost vode.

Ljubitelji kave lahko sledite navodilom znanstvenikov in morda postane ravno ta recept sveto pravilo za pripravo najbolj okusne skodelice kave.

詳しくは

詳しくは:
サイエンスダイレクト.com

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。