FBピクセル

マスターシェフ、ジャン・ミロサブリェヴィッチが神聖なリュブリャナ・プレスカヴィツァを披露

Začenja se sezona dobrot s kajmakom.

Foto: Neja Kalan

憂鬱な雨の日が終わり、ピクニックやグリルの季節が始まると、たとえ偉大な料理研究家や美食家であっても、少なくとも週末や家のテラスでのリラックスした集まりには、ゲストを感動させる実証済みのレシピに手を伸ばすことを好みます。

V glavnih vlogah na bogato obloženih mizah takrat zažarijo dobri stari okusni in slastni čevapčiči, pleskavice, kajmak, lepinje in sto in ena priloga, ki zabeli njihovo poletno poslanstvo – sproščeno druženje ob dobri hrani.

Poletnih druženj ni brez vonja po sveže pečenih mesninah in okusa slastnega kajmaka. Foto: Neja Kalan

Slovenci obožujemo balkansko kulinariko

Čeprav izvirajo iz balkanske kulinarike so čevapčiči in pleskavice pravzaprav čisto prava slovenska nacionalna jed. Ena izmed raziskav pred leti je razgalila, da so čevapčiči in pleskavice po priljubljenosti celo na samem vrhu slovenskih kulinaričnih želja. Torej ni presenetljivo, da te, čeprav preproste jedi pogosto jemljemo zelo resno. Skoraj toliko, kot je mojstrov vrtenja mesnin na žaru, toliko je zgodb o tem kako pripraviti popolne čevapčiče in pleskavice. Vsak ima svojo skrivnost. Med njimi je tudi ambasador blagovne znamke President, aktualni masterchef Žan Milosavljevič, ki se prav tako strinja, da poletja ni brez železnega repertoarja jedi z žara. Čeprav ga krasi široko kulinarično znanje se Žan prav rad loti tudi svojih čevapčičev. Vas zanima katere trike pri tem uporablja? Pozorne gledalce v videu čaka tudi Presidentovo nagradno presenečenje.

Mladi kajmak za vsak piknik

Dobrega piknika ni tudi brez dobrega, slastnega kajmaka. Pravi ljubitelji jedi z žara dobro vedo, da ni vsak kajmak isti, zato je izbira tistega pravega, ki se bo ravno prav stopil po sveže pečenih mesnih delicijah in obogatil pojedino z žara, pomembna naloga. Na barvo, teksturo in okus kajmaka vplivajo čas zorenja, sestava mlečne maščobe in beljakovin ter seveda vrsta mleka. Glede na čas zorenja pa v splošnem ločimo zrel kajmak, ki je običajno bolj zrnat, slan in pikanten, ter mladi kajmak, ki je mehkejši in nežnejšega okusa. Medtem ko je zrel kajmak znan po svojem res specifičnem okusu, ki marsikomu ni ravno blizu, je okus mladega kajmaka bolj blag in se odlično poda k dobrotam z žara. Med najbolj priljubljenimi mladimi kajmaki pri nas je Président mladi kajmak, ki ima okus tradicionalnega kajmaka in je narejen po domači recepturi.

Mladi kajmak President je pravi srbski kajmak, narejen po tradicionalni recepturi.

Recept za ljubljansko pleskavico

Pleskavic je več vrst, skoraj vsak domači kuhar pa zna svoji dodati ščepec originalnosti. Ker ima skoraj vsak kraj svojo pleskavico se je masterchef Žan Milosavljevič odločil, da bo sestavil recept za čisto pravo domačo, ljubljansko pleskavico. Vas zanima, kako jo pripraviti? Poglejte zgodbo v spodnjem videu, tudi v tem vas čaka nagradni izziv.

Če ste pri izbiri kajmaka za svoj piknik v precepu med številnimi ponudniki vam ponujamo Žanov nasvet. Pravi, da sam najraje izbere pravi pristen kajmak, ki je čim bolj podoben tistemu, ki ga najdete na srbskih tržnicah. V njegovi košarici boste zato našli mladi kajmak President iz Ljubljanskih mlekarn.

Foto: Neja Kalan

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。