FBピクセル

栗を使った最高のレシピ

Recepti s kostanjem

栗は好きですか?茹でて焼くだけで食べるのはもったいない。栗はさまざまな料理に使える優れた食材です。栗はケーキ、ニョッキ、ジャム、ケーキなどに使用できます。

栗を使った最高のレシピ pod eno streho. Po ulicah se že vije značilen vonj po pečenem kostanju, ker pa vemo, da peko in kuhanje kostanja že obvladate (če ne, si preberite prispevek 最高の栗を準備するにはどうすればよいですか?), vam tokrat predstavljamo recepte, katerih glavna sestavina je kostanj.

続きを読む: 栗を一番早く準備する方法は何ですか?

Naberite si kostanja in iz njega pripravite okusne jedi.
Naberite si kostanja in iz njega pripravite okusne jedi.

Zakaj kostanj? Ker je bogat s škrobom in ker je odličen vir vlaknin, vitamina C in mineralov. Več o njegovih pozitivnih učinkih si lahko preberete v prispevku 10 zdravilnih učinkov kostanja je dokaz, da niso vse slastne stvari v življenju nezdrave, o slastnih receptih s kostanjem pa v nadaljevanju.

Najboljši recepti s kostanjem:

Recept – kostanjeva juha

Sestavine za kostanjevo juho:

  • バター 20g
  • エシャロット
  • večja korenina pastinaka
  • srednje velika korenina zelene
  • 2 stebli zelene
  • 2 srednje veliki jabolki
  • 300 g kuhanega kostanja
  • 1 l zelenjavne juhe
  • コショウ
  • malo sladke smetane
  • ナツメグ ひとつまみ
Kostanjeva juha.
Kostanjeva juha.

Postopek priprave kostanjeve juhe:
Na drobne kocke narežimo opran in olupljen pastinak, korenino zelene in šalotko ter stebli zelene in olupljeni jabolki. Medtem v loncu razpustimo maslo in dodajmo najprej nasekljano šalotko, pastinak in korenino zelene ter pražimo približno 10 minut. Dodajmo preostalo nasekljano zelenjavo, solimo in popramo ter dodajmo ščepec naribanega muškatnega oreščka. Po približno 10 minutah dodajmo olupljen kostanj in vse skupaj zalijmo z vročo zelenjavno juho. To kuhajmo približno pol ure, da se vsa zelenjava zmehča, nato pa jo zmešajmo s paličnim mešalnikom. Postrezimo z nekaj kapljicami olivnega ali bučnega olja.

レシピ - 自家製栗ジャム:

Sestavine za domačo kostanjevo marmelado:

  • 本物の栗 1000g
  • 黒砂糖 500g
  • バニラパウダー 小さじ1
  • 水 200ml(栗を茹でたもの)
栗ジャムを食べたことがありますか?
栗ジャムを食べたことがありますか?

自家製栗ジャムの作り方
Kostanj olupimo in ga pribl. 15 minut kuhamo v vodi, da postane mehak. Narežemo ga na drobne koščke. V 200 mililitrov vode, v kateri smo kuhali kostanj, zmešamo sladkor, vaniljev prah in kostanj. Zmešamo in zavremo. Na visoki temperaturi kuhamo toliko časa, da marmelada postane mazljiva. Še vročo marmelado vlijemo v sterilizirane kozarce. To storimo tako, da pečico segrejemo na 100 stopinj Celzija in jih vanjo umite postavimo za 15 minut. Po vlaganju kozarce takoj zapremo in pustimo, da se ohladijo na sobni temperaturi. Rok trajanja marmelade je pribl. pol leta. Pa dober tek!

Recept – čokoladna kostanjeva torta brez peke

マロンチョコレートケーキの材料:

詰め物について:

  • 栗 1kg
  • 食用チョコレートまたはダークチョコレート 150 g
  • ラム酒 大さじ3
  • スイートクリーム 200ml

Za preliv:

  • 食用チョコレートまたはダークチョコレート 100 g
  • スプーン一杯のバター
Kostanjeva torta
Kostanjeva torta

焼かずに栗のチョコレートケーキを作るプロセス:
Najprej pripravilo polnilo. Kostanje olupimo, tudi notranjo lupinico, in kuhamo v vodi tako dolgo, dokler se ne zmehčajo, kar traja približno pol ure. Nato segrejemo smetano skoraj do vretja in v njej stopimo 150 g jedilne ali temne čokolade. Dodamo še 3 žlice ruma, ki se h kostanju in čokoladi čudovito poda. Maso zmiksamo skupaj s kostanji, pri čemer dobimo teksturo, podobno redkemu pireju. Brez skrbi, masa se bo pozneje strdila. Model za torto obložimo z aluminijasto folijo in vanj vlijemo pridobljeno zmes. Torto postavimo za nekaj ur v hladilnik ali za manj časa v skrinjo. Toliko, da se strdi. Sledi še preliv. Ko se torta strdi, v vodni kopeli stopimo 100 g čokolade in žlico masla. S prelivom prelijemo torto, ko je ta nekoliko ohlajen, torej mlačen in ne vroč. Postavimo nazaj v hladilnik in ponudimo, ko se tudi preliv na torti shladi. Po želji okrasimo. Pa sporočite, kako vam je uspelo. Dober tek!

Recept – italijanski kostanjev kolač “castagnaccio”

Sestavine za italijanski kostanjev kolač ”castagnaccio”:

  • 500 g kostanjeve moke
  • 粉砂糖 80g
  • 5 žlic kokosove maščobe
  • 水1リットル
  • 50 g pinjol
  • 75 g rozin (namočenih v soku polovice pomaranče)
  • 2 veliki žlici nasekljanega rožmarina
  • 1/2 pomaranče
Italijanski kostanjev kolač "castagnaccio
Italijanski kostanjev kolač “castagnaccio

Postopek priprave italijanskega kostanjevega kolača ”castagnaccio”:
Pečico predhodno segrejemo na 190 stopinj Celzija in z dvema žlicama kokosove maščobe naoljimo pekač. V večji skledi zmešamo kostanjevo moko in sladkor. Umešamo 3 žlice maščobe in nato med mešanjem počasi dolivamo vodo. Mešamo, dokler ne dobimo enakomerne zmesi. Zmes vlijemo v pekač in jo potresemo z rozinami (ki smo jih vsaj deset minut namakali v pomarančnem soku), pinjolami in drobno nasekljanim rožmarinom. Pečemo približno 50 minut.

Recept – bučna juha s kostanji

栗入りかぼちゃスープの材料:

  • ココナッツバター 50g
  • 小さな玉ねぎ 2個
  • かぼちゃ 850g
  • 野菜スープベース 1リットル
  • 皮をむいた茹で栗 300g
  • コショウ
  • ナツメグ
  • クリーム 大さじ2
  • 調理用クリーム 大さじ山盛り1
Bučna juha s kostanji
Bučna juha s kostanji

Navodila za pripravo bučne juhe s kostanji:
栗を茹でて冷まし、皮をむきます。かぼちゃは皮をむき、立方体に切ります。玉ねぎの皮をむき、みじん切りします。大きめのスープ鍋にバターを溶かし、玉ねぎを炒めます。カボチャの角切りを加え、さらに5分間かき混ぜます。スープの素を加え、かぼちゃが柔らかくなるまで煮ます。栗を加えて味を調え、スティックミキサーですべてを混ぜます。スプーン一杯のクッキングクリームをスープに加え、かき混ぜてお召し上がりください。ボナペティ!

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。