FBピクセル

バレンタインデーに最適なレシピ - 相手を魅了するシンプルなデザート

Valentinovi recepti

愛は無駄にお腹を通るとは言いません。創造性、アイデア、お金(またはその 3 つすべて)が不足している場合は、キッチンにいない場合でも、バレンタインデーに相手を魅了できる簡単なレシピをたくさん用意しました。

バレンタイン je čas vrtnic, srčkov, romantičnih verzov, rdeče barve in sladic. Zato smo za vas pripravili preproste in hitre recepte za sladke pregrehe, po katerih si bo vaša duša dvojčica to valentinovo za vedno zapomnila.

続きを読む: レシピ:焼かないピーナッツバターチョコレートチーズケーキ

Presenetite dragega ali drago s čim sladkim.
Presenetite dragega ali drago s čim sladkim.

je za valentinovo posebej sladka, še bolj pa bo, če se lotite katerega izmed spodnjih receptov. Presenetite boljšo polovico s sladko skušnjavo, po kateri si bo oblizovala prste.

Recept za valentinovo – kroglice rafaelo

Sestavine – kroglice rafaelo:

  • 水 2 dcl
  • バター 250g
  • 200 g kokosove moke
  • 300 g sladkorja v prahu
  • 400 g mleka v prahu
  • 100 g lešnikov/mandljev
ラファエル ボール
Kroglice rafaelo

Postopek priprave kroglic rafaelo:
V lonec daš maslo, sladkor v prahu in vodo. Vse skupaj zavreš in nato odstaviš. Primešaš 100 g kokosove moke in vse mleko v prahu. Maso dobro premešaš in jo daš za 30 minut v hladilnik. Nato iz nje oblikuješ kroglice in v njihovo sredino vstaviš lešnik ali mandelj. Na koncu kroglice le še povaljaš v preostanku kokosove moke. Pa dober tek!

Recept za valentinovo – čokoladni fondi:

Sestavine – čokoladni fondi:

  • 500 gramov žlahtne jedilne čokolade
  • スイートクリーム 200ml
  • različne vrste sadja (banane, jagode, hruške, suhe marelice, fige, kivi, ananas, suhe slive ipd.)
  • nasekljane lešnike (po želji)
Čokoladni fondi
Čokoladni fondi

Postopek priprave čokoladnega fondija:
Sadje narežemo, čokolado pa nalomimo na kocke ali naribamo. V posodi za fondi jo počasi stopimo in med stalnim mešanjem prilivamo sladko smetano, vse dokler ne nastane gladka tekoča zmes. Pazimo, da se čokolada ne prismodi. Nato posodo postavimo na gorilnik. Z nabodali za fondi koščke sadja pomakamo v stopljeno žlahtno jedilno čokolado Gorenjka in jih nato po želji povaljamo še v lešnikih.

Recepti za valentinovo – čokoladni pralineji brez peke:

Sestavine – čokoladni pralineji brez peke:

  • バター 50g
  • 150 g naribane čokolade (+ nekaj koščkov)
  • 1 vrečka čokoladnega pudinga
  • rumova esenca
  • 20 g čokolade
  • čokoladne mrvice/kakav
Čokoladne praline
Čokoladni pralineji

Postopek priprave preprostih čokoladnih pralinejev brez peke:
Najprej stopimo maslo. Nato vanj vmešamo naribano čokolado, rumovo esenco in prašek za puding. Mešamo, da nastane homogena zmes, dodamo nekaj drobnih koščkov čokolade in za 30 minut postavimo v hladilnik. Nato iz mase oblikujemo kroglice, ki jih za konec povaljamo v mrvicah ali kakavu. Serviramo jih v papirnatih košaricah, a še prej jih za 15 minut prestavimo v hladilnik. Pa dober tek!

Recepti za valentinovo –  sladica iz bebe piškotov in jagod:

Sestavine – sladica iz bebe piškotov in jagod:

  • 10–15 jagod
  • 12 bebe piškotov
  • malo mleka
  • sladka smetana (po želji)
Bebe piškoti
Bebe piškoti

Postopek priprave hitre sladice iz bebe piškotov in jagod:
Bebe piškote malce pokapamo z mlekom (ne preveč in ne premalo) in zložimo v dve ‘nadstropji’. Jagode pretlačimo z mešalnikom in jih uporabimo za preliv. In to je vsa umetnost! Če želite, lahko sladico za nekaj časa postavite v hladilnik in jo postrežete s sladko smetano. Pa dober tek!

Recepti za valentinovo – kanoli oreo:

Sestavine – kanoli oreo:

  • piškoti Oreo
  • 700 gramov sladkorja v prahu
  • 170 gramov moke
  • 1 žlica rastlinske masti
  • 1 žlica kisa
  • vaniljev izvleček

Postopek priprave kanoli oreo:
Naprej z nožem ločite nadev od piškotov in stresite piškote v mešalnik. Mešajte toliko časa, dokler ne nastane droben prah. Pretresite v posodo ter dodajte moko in žlico rastlinske masti. Premešajte. Vmešajte jajce, dodajte dober deciliter vode, žlico kisa, maso pregnetite in iz nje oblikujte kepo (če je masa premokra, dodajte še malo moke, če je presuha, dodajte še malo vode). Pokrijte s plastično folijo za živila in postavite v hladilnik za 30 minut. V skledo stresite sladkor v prahu, mu dodajte polovico žličke vaniljevega izvlečka, dober deciliter tople vode, 75 gramov rastlinske masti in dobro premešajte, da dobite homogeno zmes. Prestavite v vrečko za okraševanje tort (lahko je tudi improvizirana) in na kratko postavite v hladilnik. Medtem na pomokani površini razvaljajte maso iz piškotov Oreo in iz nje izrežite kroge (glej video) ter jih s pomočjo tulca zvijte v palačinko. Cvrite 2 minuti v olju, ogretem na 360 stopinj Celzija. Ko se ‘palačinka’ ohladi, vstavite nadev. Za dekoracijo lahko nadrobite piškote in z drobtinami potresete kanole. Pa dober tek!

Recepti za valentinovo – tiramisu brez jajc:

Sestavine – tiramisu brez jajc:

  • 2 dcl sladke smetane
  • 200 g kremnega sira (maskarpone)
  • 砂糖 大さじ2
  • bebe piškoti
  • コーヒー
  • ココア
  • ラム酒
  • maslo (po želji)
ティラミス
ティラミス

Postopek priprave tiramisuja brez jajc:
Skupaj zmešamo sladkor, sladko smetano in kremni sir, da dobimo kremasto maso. Nato v mešanico kave z nekaj kapljicami ruma namočimo bebe piškote in z njimi obložimo dno pekača, ki smo ga pred tem namazali z maslom (lahko ga nadomestimo z alufolijo, ki jo zavihamo čez rob). Na plast otroških piškotov nanesemo plast kreme in nato izmenično nanašamo piškote in kremo, s katero tudi zaključimo, ko dosežemo potrebno višino. Postavimo na hladno, da se masa strdi. Za konec tiramisu le še potresemo s kakavom. Pa dober tek!

Recept za valentinov – biskvit z marmelado:

Sestavine – biskvit z marmelado:

  • 卵 4個
  • 砂糖 大さじ6~8
  • 小麦粉 大さじ8
  • バニラシュガー 1個
  • ベーキングパウダー 1個
  • 油 大さじ4
  • ジャム 大さじ4
  • ラム酒 大さじ1(お好みで)
  • ココナッツ粉
Biskvit
Biskvit

Postopek priprave biskvita z marmelado:
卵白を硬くなるまで泡立て、別のボウルで卵黄とバニラシュガー、砂糖、ラム酒を泡状になるまで混ぜます。混合物に小麦粉とベーキングパウダーを徐々に加え、最後に雪を混ぜます。油を塗ったベーキングパンにすべてを注ぎ、約20分ほど注ぎます。 200℃に予熱したオーブンで20分焼きます。ビスケットが少し冷めるのを待ってから、溶かしたジャムを塗り、ココナッツ粉を振りかけます。立方体に切ってお召し上がりください。良い走りをしてください!

Recepti za valentinovo – oreo kokice:

Sestavine – oreo kokice:

  • ポップコーン
  • オレオクッキー 15枚
  • ホワイトチョコレートの涙
  • ひとつまみの塩

オレオポップコーンの製造工程:
オレオクッキーをフードプロセッサーで粉砕し、パン粉を作ります。一部は後で使うために取っておき、残りの上に溶かしたホワイトチョコレートを注ぎます。天板に並べた既製のポップコーンの上にこの混合物を注ぎ、塩をひとつまみ加えて混ぜ、まだ湿っている間に残りのクッキー粉を振りかけます。塊が固まるまで15分間待ち、砕いてお召し上がりください。良い走りをしてください!

Recepti za valentinovo – puhasti piškoti meringue:

Sestavine – puhasti piškoti meringue:

  • 卵白 2個
  • 粉砂糖 100g
  • žlička vinskega kamna (po želji)
Puhasti piškoti
Puhasti piškoti

Postopek priprave puhastih piškotov meringue:
Beljake damo v skledo in jim dodamo 3 žličke sladkorja ter vinski kamen (zaradi slednjega bo masa bolj čvrsta in gladka). Začnemo mešati z ročnim mešalnikom, najprej počasi, nato pa hitrost povišamo. Med mešanjem postopno dodajamo sladkor. Stepamo tako dolgo, da dobimo čvrst sneg. Nadevamo ga v brizgalno vrečko in z njo nabrizgamo kupčke na peki papir, s katerim smo obložili pekač. Tega postavimo v pečico, segreto na 100 stopinj Celzija, in beljakov sneg pečemo 45 minut. Po tri četrt ure pečico ugasnemo in pustimo stati še eno uro. Po tem času piškote vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo. Sladica je gotova. Pa dober tek! Po želji lahko sneg oplemenitite z dodatki, kot so mleti lešniki, ali aromo, kot je vaniljeva.

Recepti za valentinovo – puding z Nutello:

Sestavine – puding z Nutello:

  • 牛乳 500ml
  • バニラプリンパウダー 1袋
  • 砂糖 大さじ2~3
  • ヌテラ 大さじ4
Puding
Puding

Postopek priprave pudinga z Nutello:
Najprej zavremo mleko. V vmesnem času v posodi zmešamo prašek, sladkor in sedem žlic še hladnega mleka. Ko mleko zavre, vanj postopoma stresemo mešanico. Počakamo, da še enkrat zavre in se masa zgosti. Odstavimo. Med ohlajanjem puding vsakih pet minut dobro premešamo, da ne nastanejo grudice. V skodelico nadevamo Nutello in čez  prelijemo puding. Po želji postrežemo s sladko smetano. Pa veselo sladkanje!

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。