Španski temperament velja za vročega, zato se v mrzlih dneh odpravimo v špansko restavracijo Ole v Mariboru. Nedavno prenovljeni prostori nas kar sami vabijo. Ko vse to zaokrožimo še s špansko navdihnjeno hrano, nas niti mrzla zima ne bo več motila. Španci poznajo male jedi ali tapas, ki jih v ...
Nasipna ulica 68
マリボル
Španski temperament velja za vročega, zato se v mrzlih dneh odpravimo v špansko restavracijo Ole v Mariboru. Nedavno prenovljeni prostori nas kar sami vabijo. Ko vse to zaokrožimo še s špansko navdihnjeno hrano, nas niti mrzla zima ne bo več motila. Španci poznajo male jedi ali tapas, ki jih v Mariboru dobimo v hladni ali topli izvedbi, od pršuta, mariniranih oliv, do perutničk, školjk ali česnovega kruha. Ker je zunaj že zelo mrzlo, nas bo pogrela juha, morda brokolijeva z lososom, česnova ali čebulna juha. Španci so poznani po morski hrani, zato se tudi v mariborski španski kuhinji držijo tega pravila. Ena bolj znanih jedi z morskimi sadeži je paella, naročimo pa lahko tudi ribe ali lignje, seveda ne manjka niti mesnih dobrot. Za prave jedce bo idealen zrezek gigante, drugi pa se bomo zadovoljili z ostalo mesno ponudbo. Med brezmesnimi jedmi lahko izberemo paniran sir s paradižnikovo salso ali katero od solat, morda celo kanarsko z ananasom in bananami. Če ne bomo izbrali med jedmi z menija, nam v Ole pripravijo dnevne malice in kosila. Vsak mesec v letu je tudi tematsko obarvan: naj gre za zaljubljeno Valentinov februar, poletni festival lignjev ali novembrsko zgodbo o vinu in trti. V vsakem mesecu bomo prav gotovo našli del španskega temperamenta, ki bo ustrezal tudi nam.