ホリデーベーキングが本当に楽しくなる、最高のクッキーレシピをご紹介します。
それは私たちの前にあります praznična peka, čas, ko kuhinje res omamno dišijo! V nadaljevanju preverite, kateri so najboljši recepti za piškote. Te lahko seveda spečete kadarkoli. Želimo vam prijetno sladkanje!
ホリデーベーキング: 最高のクッキーレシピ
Preprosti božični piškoti
原料
- 250 gramov moke
- 卵1個
- 砂糖 150グラム
- 150 gramov masla
- バニラシュガー 2袋
- 1 vrečka rumovega sladkorja
- 粉砂糖(ふりかけ用)
準備
Najboljši recepti za piškote seveda ne morejo biti brez recepta za preproste božične piškote. Vse sestavine zmečemo skupaj in na hitro umesimo. Maslo se pri tem ne sme preveč zmehčati. Testo nato za okoli pol ure postavimo na hladno, saj se bo po tem času lažje oblikovalo. Po pretečenem obdobju ga razvaljamo na okoli centimeter debeline in z modelčki izrežemo piškote. S papirjem za peko obložimo pekač in piškote za 15 minut prestavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija. Rahlo ohlajene jih lahko nato posipamo s sladkorjem v prahu ali oblijemo s čokolado. Pa dober tek!
Dišeče cimetove zvezdice (cimetovi piškoti)
原料
- アーモンドパウダー 500g
- 卵白 5個
- 粉砂糖 480g
- 粉末シナモン 小さじ2
準備
Iz beljakov stepemo sneg. Ko še ni povsem čvrst, enakomerno dodajamo 450 gramov sladkorja. Stepamo 10 minut, da nastane čvrst sneg. Zmešamo cimet in mandlje, jih vmešamo v sneg in postavimo v hladilnik za približno eno uro. Pred tem damo pet žlice snega posebej v hladilnik. Pripravimo dva papirja za peko. Enega posujemo s preostalim sladkorjem in nanj nadevamo maso, ki jo prekrijemo z drugim papirjem za peko. Razvaljamo na približno centimeter debeline. Odstranimo papir in z modelčkom ali ročno izrežemo zvezdice. Te preložimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in premažemo s prihranjenim snegom. Pustimo, da se masa vsaj dve uri suši na zraku. Piškote pečemo 10 minut pri temperaturi 160 stopinj Celzija. Ko se nekoliko ohladijo, jih prestavimo na rešetke, da se ohladijo do konca. Postrežemo. Pa veselo sladkanje!
ジンジャーブレッド
原料
- マーガリン 150g
- 卵 2個
- 小麦粉 500g
- ココア 大さじ1
- 蜂蜜 150g
- ベーキングパウダー
- バニラシュガー
- シナモン
- ショウガ
- クローブ
準備
Najboljši recepti za božične piškote vsebujejo tudi odlične recept za medenjake. Margarino in sladkor penasto umešamo. Dodamo jajci, moko, kakav, med, pecilni prašek, vaniljev sladkor, cimet, ingver in mlete klinčke. Sestavine zmešamo v gladko maso brez grudic in jo vlijemo v brizgalko. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj nabrizgamo poljubno velike kepice. Pečemo približno 7 minut pri 180 stopinjah Celzija.
Kokosovi poljubčki
原料
- バター 120g
- 砂糖 80g
- バニラシュガー
- 卵1個
- 200 g bele moke
- ベーキングパウダー
- ココナッツ粉 50g
準備
Jajce, sladkor, maslo in žlico vaniljevega sladkorja penasto umešamo. Dodamo moko, žličko pecilnega praška in kokosovo moko. Sestavine temeljito pregnetemo. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo majhne kepice. Pečemo približno 15 minut pri 180 stopinjah Celzija.
Orehovi rogljički
原料
- 小麦粉 500g
- 350 g masla
- すりつぶしたくるみ 150g
- 280 g belega sladkorja
- 卵 2個
- 卵黄 1個
- バニラシュガー
- 粉砂糖
準備
V posodo damo moko, razmehčano maslo, mlete orehe, sladkor, jajci, rumenjak in vaniljev sladkor. Sestavine dobro pregnetemo in gladko testo pustimo stati na hladnem približno pol ure. Iz spočitega testa oblikujemo rogljičke in jih položimo na s papirjem za peko obložen pekač. Slastne rogljičke pečemo pri 180 stopinjah Celzija približno 10 minut. Ohlajene potresemo s sladkorjem v prahu.
Lešnikovi piškoti
原料
- 220 g masla
- 粉砂糖 220g
- 卵黄 2個
- シナモン
- 220 g mletih lešnikov
- 400 g pšenične bele moke
準備
Zmehčano maslo in sladkor v prahu penasto umešamo in masi postopoma dodamo rumenjake, žličko cimeta in mlete lešnike. Proti koncu dodamo tudi moko. Testo dobro pregnetemo in za približno pol ure postavimo v hladilnik. Spočito testo na tanko razvaljamo in s poljubnimi modelčki oblikujemo v piškotke veselih oblik. Pečemo približno 10 minut pri 200 stopinjah Celzija.
Praznični beljakovi poljubčki s pepermintom
原料
- 卵白 2個
- リンゴ酢を数滴
- ひとつまみの塩
- 3–4 žlice sladkorja
- 3 zdrobljene pepermintove božične palčke
準備
Najprej segrejemo pečico na 110 stopinj Celzija in na pekač položimo papir za peko. Nato v posodi ločimo beljake od rumenjakov ter beljakom primešamo jabolčni kis in ščepec soli. Med mešanjem postopoma dodajamo sladkor, dokler se masa ne zgosti. Dodamo tretjino zdrobljenih pepermintovih palčk. Iz mase oblikujemo poljubčke tako, da jih na pekač zložimo en palec stran od drugega, nato pa po poljubčkih potresemo še preostale zdrobljene pepermintove palčke. V ogreti pečici pečemo poljubčke 90 minut, oz. dokler se ne posušijo. Za konec jih s pepermintom poljubno serviramo.
Zdravi praznični piškoti
原料
- suho sadje po želji
- 1 skodelica oreščkov po želji
- 1–2 skodelici ovsenih kosmičev
- 3–5 žlic kokosove moke
- 蜂蜜 大さじ1
- rastlinski napitek (sojin, rižev) ali navadno mleko
- temna čokolada (1/2–cela) z vsaj 75-odstotnim deležem kakava
- dodatki: cimet, naribana lupina limone, ščepec soli, žlička pecilnega praška iz vinskega kamna, 1/2 dl ruma in po želji mleta vanilja
- 1 jajce ali žlica chia semen
準備
Najboljši recepti za piškote so lahko tudi zdravi. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija in oreščke najprej malo zapečemo. Medtem narežemo suho sadje na manjše koščke in ga namočimo v mleku/rastlinskem napitku z rumom. Ko so oreščki pečeni, jih skupaj s temno čokolado drobno narežemo (lahko jih tudi grobo zmeljemo v blenderju) ter jih primešamo vsem preostalim sestavinam, to so ovseni kosmiči, kokosova moka in vsi dodatki, ter maso prelijemo še z mlekom/napitkom po občutku, da se sestavine namočijo. Vsem sestavinam nato primešamo namočeno suho sadje. Celotno maso pustimo stati vsaj 15 min, lahko tudi nekaj ur ali celo čez noč. Jajce vmešamo v maso tik pred pečenjem, lahko pa ga nadomestimo z žlico chia semen, ki jih dodamo sestavinam že na začetku, tako da tvorijo gel. Z žlico oblikujemo piškote želene oblike in jih razporedimo na papirju za peko v pekaču. Pečemo jih pri 180 stopinjah Celzija od 15 do 20 minut oziroma do zlato rjave barve. Pa dober tek!
Domači masleni piškoti
原料
- 小麦粉 300g
- バター 200g
- 砂糖 100g
準備
3つの材料をすべてブレンダーで混ぜます。ベーキングトレイをベーキングペーパーで覆います。混合物からボールを作り、ベーキングシートの上で平らにします。 180℃で15分焼きます。そしてそれはすべて芸術なのです!そして幸せな甘味!
Domači piškoti spekulas
Sestavine (za 20 piškotov)
スパイスミックス
- シナモン 大さじ1
- ナツメグ粉末 小さじ1と半分
- クローブ粉末 小さじ1
- すりおろし生姜 小さじ1
- グラウンドカルダモン 小さじ1/4
- 白コショウ 小さじ1/4
- 粉末アニス 小さじ1/4
クッキー
- 1 skodelica in pol moke
- 塩 小さじ1/4
- ベーキングパウダー 小さじ1/2
- 3 čajne žličke in pol začimbne mešanice
- バター 1/2カップ
- ブラウンシュガー 1/2カップ
- 砂糖 1/2カップ
- 卵1個
準備
Najprej si pripravimo začimbno mešanico. V manjšo skledo vsujemo vse začimbe in jih dobro premešamo, da se enakomerno razporedijo. Za pripravo piškotov najprej uporabimo moko, sol, pecilni prašek in začimbno mešanico ter jih v večji posodi dobro premešamo. V novi večji posodi zmešamo maslo, sladkor in rjavi sladkor. Vmešamo jajce. Dodamo mešanico moke in dobro mešamo, da dobimo piškotno testo. Testo nato vzamemo iz posode, ga zavijemo v plastično folijo in ga za od 2 do 6 ur postavimo v hladilnik. Na pomokani površini razvaljamo testo na debelino od 3 do 6 mm, nato pa iz njega izrežemo želene oblike piškotov. Piškote položimo v pekač s papirjem za peko in od 12 do 14 minut pečemo pri 175 stopinjah Celzija. Če želimo, lahko zraven postrežemo tudi piškotno maslo. Za to potrebujemo 20 zdrobljenih piškotov, 1/8 skodelice parjenega mleka, 1/4 skodelice kondenziranega mleka in 1/4 skodelice masla. Vse skupaj stresemo v mešalnik in mešamo tako dolgo, da dobimo teksturo masla. Pa dober tek!
Čokoladno-ingverjevi razpokančki
原料
- 卵 3個
- 砂糖100グラム
- ダークチョコレート 350グラム
- 50 gramov masla
- 小麦粉 120グラム
- 6 gramov pecilnega praška
- 30 gramov kandiranega ingverja
- 6 gramov mletega ingverja
- 100 gramov mandljev v prahu
準備
Jajca in sladkor stepemo v penasto mešanico. Temno čokolado in maslo stopimo v vodni kopeli. Penasti mešanici dodamo stopljeno čokolado in hkrati še vse preostale sestavine. Zmešamo v gladko zmes, iz te pa oblikujemo kroglice (po želji bolj ploščate piškotke, kot so na fotografiji). Vsako kroglico pomočimo najprej v kristalni sladkor, nato pa še v sladkor v prahu. Pečemo jih 8 minut pri 190 stopinjah Celzija.
Piškoti z Nutello iz samo treh sestavin
Sestavine (za 13–16 piškotov)
- 中力粉 150g
- ヌテラ 240g
- 1つの大きい卵
準備
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija, pekač obložimo s papirjem za peko. V večji skledi zmešamo Nutello, moko in jajce. Mešamo tako dolgo, da nastane enotna zmes. Nastalo bo testo, ki pa mora biti dovolj ‘mokro’, da bomo lahko oblikovali kroglice. Z rokami iz približno 2 žlic testa oblikujemo kroglice. Te položimo na papir za peko in jih s prsti ali kozarcem nežno pritisnemo ob podlago, da se nekoliko izravnajo. Pečemo od 8 do 10 minut, da so robovi pečeni in da so piškoti v sredini še nekoliko mehki. Pustimo, da se 5 minut hladijo v pekaču, nato pa jih preložimo. Pa sladek dober tek!
Meringue
原料
- 卵白 2個
- 粉砂糖 100g
- žlička vinskega kamna (po želji)
準備
Beljake damo v skledo in jim dodamo 3 žličke sladkorja ter vinski kamen (zaradi tega bo masa bolj čvrsta in gladka). Začnemo mešati z ročnim mešalnikom, najprej počasi, nato pa hitrost povečamo. Med mešanjem postopno dodajamo sladkor. Stepamo tako dolgo, da dobimo čvrst sneg. Nadevamo ga v brizgalno vrečko in z njo nabrizgamo kupčke na papir za peko, s katerim smo obložili pekač. Tega postavimo v pečico, segreto na 100 stopinj Celzija, in beljakov sneg pečemo 45 minut. Po tri četrt ure pečico ugasnemo in pustimo stati še eno uro. Zatem piškote vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo. Sladica je gotova. Pa dober tek! Po želji lahko sneg oplemenitimo z dodatki, kot so mleti lešniki, ali aromo, kot je vaniljeva.
Piškoti z bonboni Smarties
原料
- 小麦粉 350g
- バター 250g
- 120 g bonbonov Smarties
- ベーキングパウダー 1袋
- 上白糖 300g
- 卵1個
- バニラエッセンス 小さじ1
- 塩
準備
Najprej presejemo belo moko, ki ji dodamo pecilni prašek in ščepec soli. Nato penasto umešamo maslo (uporabimo zmehčano) in sladkor, ki jima dodamo še jajce in vaniljo. Med stepanjem v mešanico postopoma stresemo mešanico z moko. Iz mase naredimo kroglice in jih razporedimo po pekaču (med njimi pustimo dovolj prostora, saj bodo med peko zaradi pecilnega praška “zrasli”), rahlo sploščimo in vstavimo bonbone Smarties. Piškote pečemo 15 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, oz. toliko časa, da so zlato rjavo obarvani. Ko jih vzamemo iz pečice, pustimo, da se dve minuti hladijo na pekaču, nato pa jih prestavimo na rešetke, kjer pustimo, da se ohladijo do konca, in postrežemo. Pa dober tek!
Domači jaffa piškoti
原料
Nadev za domače jaffa piškote
- pol žličke pomarančne želatine
- 2 žlički pomarančne marmelade
- 120 ml vode
Preliv za domače jaffa piškote
- ダークチョコレート 200g
- バター 大さじ4
Testo za domače jaffa piškote
- 卵 2個
- 小麦粉 50g
- 黒砂糖 50g
準備
Pečico nastavimo na 180 stopinj Celzija. Model za mafine namastimo z maslom in pripravimo vodno kopel. V skledi na posodi nato ubijemo jajca in dodamo sladkor. Stepamo toliko časa, da jajca “prebledijo” in postanejo puhasta. Pritresemo moko in nadaljujemo z mešanjem, dokler ne dobimo goste kremaste mase. To potem zlijemo v modelčke za mafine (vsako vdolbinico napolnimo s približno pol centimetra zmesi). Postavimo v pečico za 10 minut in pustimo, da se ohladi. Medtem v skledi z metlico zmešamo marmelado, želatino in vrelo vodo ter mešamo, vse dokler ne nastane gladka mešanica. Vlijemo v plitev pekač, da nastane nekje centimetrski sloj, in postavimo v hladilnik, da se strdi. Iz mase izrežemo manjše kroge in jih polagamo na testo v modelčkih. Ponovimo vajo iz prvega dela, ko na kuhalnik pristavimo posodo za vodno kopel in nanjo položimo skledo, v kateri na zmernem ognju stopimo nadrobljeno/naribano čokolado in maslo. Mešamo, dokler ni rezultat tekoča kremasta zmes. Takoj ko smo dobili želeno, prelijemo po želeju in testu. Pustimo, da se piškoti ohladijo, potem pa jih odstranimo iz modelčka. In to je to! Pa dober tek!