いよいよ春が到来し、日が長くなり気温も高くなることが期待されます。しかし、私たちは喜ぶよりも、春の疲れを喜ぶことになり、今年も一日中ベッドで過ごそうとするでしょう。春の疲れを吹き飛ばし、元気と勢いで体を満たしてくれる、ヘルシーなおやつを3品ご用意しました。
1. Smuti z ananasom in pomarančo
食材
- 200 g ananasa
- バナナ 2本
- 500 ml korenčkovega soka
- majhen košček ingverja
- 20 g indijskih oreščkov
- ライム 1個
手順
- Ananas in banani narežite na kocke, ingver olupite, iz limete pa iztisnite sok. Korenčkov sok ohladite.
- Vse sestavine zmešajte z ročnim mešalnikom in postrezite. Dober tek!
Energijska ploščica z oreščki
食材
- 3 skodelice oreščkov po izbiri
- 1 skodelica posušenih češenj, brusnic ali rozin
- 1 skodelica suhih marelic
- 蜂蜜 カップ半分
- pol skodelice vanilijevih beljakovin v prahu
- pol skodelice valjanega ovsa
手順
- Pečico segrejte na 120°C in pekač obložite s peki papirjem.
- Sestavine zmešajte z ročnim mešalnikom.
- Testo oblikujte v pravokotno obliko in ga narežite na 20 enakih kosov.
- Položite na pripravljen pekač in pecite 30 minut. Pustite, da se ohladi, nato postrezite ali shranite v nepredušni posodi. Dober tek!
Bučkina juha
食材
- オリーブオイル 大さじ3
- 玉ねぎ 1個(みじん切り)
- 3 stroki česna, narezani
- 6 bučk, tanko narezanih
- 740 ml zelenjavne jušne osnove
- 150 ml kisle smetane
- 1 majhen šopek metinih listov, sesekljan
- sol, po okusu
手順
- V ponvi na srednjem ognju segrejte olivno olje, dodajte ščepec soli in čebulo. Pražite približno 10 minut oz. dokler se ne zmehča.
- Dodajte česen in kuhajte nekaj minut. Zatem v ponev položite še bučke in na majhnem ognju kuhajte 20 minut.
- Dodamo zelenjavno osnovo, zavrite in kuhajte še nekaj minut.
- Juho premešajte, nato dodajte kislo smetano in tri četrtine metinih listov. Premešajte še enkrat in začinite po okusu. Preden postrežete, okrasite s preostalimi metinimi listi. Dober tek!