fbpx

Recept: 3 jedi, s katerimi boste premagali spomladansko utrujenost

Smuti, energijska ploščica & juha

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Pomlad je končno tukaj in lahko se razveselimo daljših dni in višjih temperatur. Vse prej kot razveselili pa se bomo spomladanske utrujenosti, ki nas bo tudi letos poskušala prepričati, da dan preživimo v postelji. Za vas pripravili 3 zdrave prigrizke, s katerimi boste spomladansko utrujenost premagali in na svoje telo napolnili z energijo in zagonom.

1. Smuti z ananasom in pomarančo

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 200 g ananasa
  • 2 banani
  • 500 ml korenčkovega soka
  • majhen košček ingverja
  • 20 g indijskih oreščkov
  • 1 limeta

Navodila

  1. Ananas in banani narežite na kocke, ingver olupite, iz limete pa iztisnite sok. Korenčkov sok ohladite.
  2. Vse sestavine zmešajte z ročnim mešalnikom in postrezite. Dober tek!

Energijska ploščica z oreščki

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 3 skodelice oreščkov po izbiri
  • 1 skodelica posušenih češenj, brusnic ali rozin
  • 1 skodelica suhih marelic
  • pol skodelice medu
  • pol skodelice vanilijevih beljakovin v prahu
  • pol skodelice valjanega ovsa

Navodila

  1. Pečico segrejte na 120°C in pekač obložite s peki papirjem.
  2. Sestavine zmešajte z ročnim mešalnikom.
  3. Testo oblikujte v pravokotno obliko in ga narežite na 20 enakih kosov.
  4. Položite na pripravljen pekač in pecite 30 minut. Pustite, da se ohladi, nato postrezite ali shranite v nepredušni posodi. Dober tek!

Bučkina juha

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 čebula, drobno sesekljana
  • 3 stroki česna, narezani
  • 6 bučk, tanko narezanih
  • 740 ml zelenjavne jušne osnove
  • 150 ml kisle smetane
  • 1 majhen šopek metinih listov, sesekljan
  • sol, po okusu

Navodila

  1. V ponvi na srednjem ognju segrejte olivno olje, dodajte ščepec soli in čebulo. Pražite približno 10 minut oz. dokler se ne zmehča.
  2. Dodajte česen in kuhajte nekaj minut. Zatem v ponev položite še bučke in na majhnem ognju kuhajte 20 minut.
  3. Dodamo zelenjavno osnovo, zavrite in kuhajte še nekaj minut.
  4. Juho premešajte, nato dodajte kislo smetano in tri četrtine metinih listov. Premešajte še enkrat in začinite po okusu. Preden postrežete, okrasite s preostalimi metinimi listi. Dober tek!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!