Tudi ti ne moreš brez čipsa med ogledom tekme ali filma? Za zabave s tem priljubljenim slanim prigrizkom vedno napolniš skledo? Zakaj ne bi čipsa enkrat izdelal kar sam, da se vedno ne zatekaš k dragim vrečkam iz trgovine, v katerih je več zraka kot čipsa? Recept je tako preprost, da se ti bo zdelo, da smo kaj pozabili omeniti!
Si kdaj pomislil, da bi チップ, ta priljubljeni 塩辛いスナック, pripravil doma? Sledi navodilom, ki jih serviramo v nadaljevanju, in čips iz trgovine bo le še izhod v sili. 15分 in je konec!
続きを読む: レシピ:崩れないケーキスポンジケーキ
Recept za domači čips:
Sestavine za domači čips:
- ジャガイモ中2個
- 揚げ物用植物油
- 塩
- pol žličke sladke paprika (po želji)
- pol žličke čilija (po želji)
Postopek priprave domačega čipsa:
Z lupilnikom najprej olupimo krompir in ga narežemo na tanke rezine. Temeljito ga zbrišemo s krpo, medtem pa na ponvi že močno segrevamo olje. Listič za lističem krompirja dajemo na olje in jih cvremo nekje 10 minut. Ko je pečen, čips odcedimo in preložimo na papirnate brisače, da popivnajo olje. Čips nato le še posolimo ter po želji potresemo z mleto papriko in čilijem. Pa dober tek!