Recept: domač čips, pripravljen v 15 minutah

Domači čips

Tudi ti ne moreš brez čipsa med ogledom tekme ali filma? Za zabave s tem priljubljenim slanim prigrizkom vedno napolniš skledo? Zakaj ne bi čipsa enkrat izdelal kar sam, da se vedno ne zatekaš k dragim vrečkam iz trgovine, v katerih je več zraka kot čipsa? Recept je tako preprost, da se ti bo zdelo, da smo kaj pozabili omeniti!

Si kdaj pomislil, da bi čips, ta priljubljeni slani prigrizek, pripravil doma? Sledi navodilom, ki jih serviramo v nadaljevanju, in čips iz trgovine bo le še izhod v sili. 15 minut in je konec!

PREBERITE ŠE: Recept: biskvit za torto, ki se ne sesede

Krompir olupite (če je mladi, ni potrebe) in nato narežite na tenke rezine.
Krompir olupite (če je mladi, ni potrebe) in nato narežite na tenke rezine.

Recept za domači čips:

Sestavine za domači čips:

  • 2 srednje velika krompirja
  • rastlinsko olje za cvrtje
  • sol
  • pol žličke sladke paprika (po želji)
  • pol žličke čilija (po želji)
Domači čips pripravite v manj kot četrt ure!
Domači čips pripravite v manj kot četrt ure!

Postopek priprave domačega čipsa:
Z lupilnikom najprej olupimo krompir in ga narežemo na tanke rezine. Temeljito ga zbrišemo s krpo, medtem pa na ponvi že močno segrevamo olje. Listič za lističem krompirja dajemo na olje in jih cvremo nekje 10 minut. Ko je pečen, čips odcedimo in preložimo na papirnate brisače, da popivnajo olje. Čips nato le še posolimo ter po želji potresemo z mleto papriko in čilijem. Pa dober tek!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Qubik Caffè – novi salon za ljubitelje odlične kave v centru Ljubljane