気温が下がり、ホリデーシーズンが近づいてくると、愛する人と一緒に甘いものを食べるのに最適な時期です。多くの材料を必要とせず、準備も非常に簡単なチョコレートキューブで友人や親戚を感動させることができます。チョコレートが不足することはありませんので、最も要求の厳しい甘党の方でも喜んでいただけることは保証されています。
Samo ena stvar je boljša od čokolade in to je dvojna čokolada. Zato je recept za čokoladne kocke odlična izbira za praznične in predpraznične dni. Ne samo, da jih boste pripravili na 素早い と 簡単 način, večino sestavin, ki jih boste potrebovali, najbrž v hladilniku že imate. Čokoladne kocke si lahko privoščite ob toplem čaju, コーヒー また kakavu, lahko pa jih imate tudi za デザート ob božični večerji.
Čokoladne kocke
食材
- スポンジケーキの材料:
- 卵 4個
- 4 žlice gladke moke
- ベーキングパウダーの半分
- 100 g jedilne čokolade
- 砂糖 100g
- バター 200g クリームの材料:
- スイートクリーム 500ml
- 食用チョコレート 200g
手順
- V posodo nalijte toplo vodo in jo začnite segrevati na srednji temperaturi. V drugo posodo položite čokolado in maslo, ki ste ju predtem narezali na rezine. Posodo s čokolado in maslom postavite na posodo z vodo in počakajte, da se maslo in čokolada stopita.
- Ločite beljake in rumenjake, nato v globoki posodi zmešajte rumenjake in sladkor. Mešanici dodajte stopljeno maslo in čokolado in premešajte. Dodajte še moko, zmešano s pecilnim praškom.
- V drugi posodi iz beljakov naredite sneg ter ga z lopatko previdno vmešajte v čokoladno mešanico.
- Zmes prelijte v pekač, obložen s peki papirjem. Pecite približno 20 min na temperaturi 180 °C.
- Medtem ko se biskvit peče, se lotite priprave kreme. Čokolado na drobno nasekljajte, sladko smetano pa na nizkem ognju počasi segrejte do vrelišča. Segreto sladko smetano nato prelijte čez čokolado in dobro premešajte.
- Pečen biskvit večkrat prebodite z vilicami, nato ga prelijte s toplo kremo. Pustite, da se krema ohladi do sobne temperature, nato biskvit ohladite še v hladilniku. Preden jo boste postregli, sladico narežite na kocke.