fbpx

Recept: enostavne in slastne čokoladne kocke

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Ko temperature padajo, prazniki pa so čedalje bližje, nastopi popoln čas za sladkanje v družbi najbližjih. Prijatelje in sorodnike lahko navdušite s čokoladnimi kockami, za katere ne potrebujete veliko sestavin, njihova priprava pa je povsem enostavna. Čokolade ne bo manjkalo, zato je zagotovljeno, da bo v njih užival še tako zahteven sladkosned.

Samo ena stvar je boljša od čokolade in to je dvojna čokolada. Zato je recept za čokoladne kocke odlična izbira za praznične in predpraznične dni. Ne samo, da jih boste pripravili na hiter in enostaven način, večino sestavin, ki jih boste potrebovali, najbrž v hladilniku že imate. Čokoladne kocke si lahko privoščite ob toplem čaju, kavi ali kakavu, lahko pa jih imate tudi za sladico ob božični večerji.

Čokoladne kocke

  • Obroki: 12 porcij
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Sestavine za biskvit:
  • 4 jajca
  • 4 žlice gladke moke
  • pol pecilnega praška
  • 100 g jedilne čokolade
  • 100 g sladkorja
  • 200 g masla
  • Sestavine za kremo:
  • 500 ml sladke smetane
  • 200 g jedilne čokolade

Navodila

  1. V posodo nalijte toplo vodo in jo začnite segrevati na srednji temperaturi. V drugo posodo položite čokolado in maslo, ki ste ju predtem narezali na rezine. Posodo s čokolado in maslom postavite na posodo z vodo in počakajte, da se maslo in čokolada stopita.
  2. Ločite beljake in rumenjake, nato v globoki posodi zmešajte rumenjake in sladkor. Mešanici dodajte stopljeno maslo in čokolado in premešajte. Dodajte še moko, zmešano s pecilnim praškom.
  3. V drugi posodi iz beljakov naredite sneg ter ga z lopatko previdno vmešajte v čokoladno mešanico.
  4. Zmes prelijte v pekač, obložen s peki papirjem. Pecite približno 20 min na temperaturi 180 °C.
  5. Medtem ko se biskvit peče, se lotite priprave kreme. Čokolado na drobno nasekljajte, sladko smetano pa na nizkem ognju počasi segrejte do vrelišča. Segreto sladko smetano nato prelijte čez čokolado in dobro premešajte.
  6. Pečen biskvit večkrat prebodite z vilicami, nato ga prelijte s toplo kremo. Pustite, da se krema ohladi do sobne temperature, nato biskvit ohladite še v hladilniku. Preden jo boste postregli, sladico narežite na kocke.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!