fbpx

Recept: čokoladne kokosove kocke brez peke iz samo 4 sestavin

Čokoladne kokosove kocke so odlična sladica za vse priložnosti - enostavno jih je pripraviti, za te pa boste rabili le 4 sestavine.

Le kdo se lahko upre slastni kombinaciji kokosa in čokolade? Okus nas spominja na poletje, s temi kockami pa ne le, da se bomo posladkali, ampak bo to sladkanje tudi nekoliko bolj zdravo. Gre namreč za čokoladne kokosove kocke, ki ne vsebujejo jajc in mleka, primerne pa so tudi za vegane.

Čokoladne kokosove kocke so enostavna sladica iz samo 4 sestavin.
Čokoladne kokosove kocke so enostavna sladica iz samo 4 sestavin.

Sestavine

  • 4 skodelice mletega kokosa
  • 1/2 skodelice kokosove kreme
  • 1/3 skodelice javorjevega sirupa
  • ščepec soli
  • 1 in 1/2 skodelice jedilne čokolade
  • 1/3 skodelice kokosove kreme

Priprava

V mešalnik (blender) dajte mleti kokos, pol skodelice kokosove kreme, javorjev sirup in ščepec soli. Miksajte tako dolgo, da nastane homogena zmes. Dobljeno maso preložite na pekač, obložen s papirjem za peko in postavite v zamrzovalnik za 30 minut. Jedilno čokolado pomešajte s kokosovo kremo in postavite v mikrovalano pečico, da se čokolada stopi (ali pa jo stopite nad paro). Čokoladno zmes premešajte in jo premažite preko kokosovega “testa”, ki ste ga prej postavili v zamrzovalnik. Posipajte s kokosom v prahu. Pecivo pustite za 1 uro v zamrzovalniku, nato ga narežite na kocke in postrezite. Pa sladek dober tek!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!