アップルブラウニーは、そのシンプルさと味に感動する素晴らしいビスケットで、テーブルから1つ、2つ、3つと消えてしまいます。
利用する 季節のフルーツ in rjavčke (brownije) popestrite z jabolki. Jabolčni rjavčki so preprosta sladica, ki se vam ne more ponesrečiti.
PREBERITE ŠE: Recept: rjavčki Katharine Hepburn
Jabolčne rjavčke pripravite za zabavo ali kar tako. Na mizi bodo prava popestritev, vendar zgolj za kratko, saj imajo čudežno moč, da kar izginjajo.
Recept – jabolčni rjavčki:
Sestavine – jabolčni rjavčki:
- リンゴ4個
- 小麦粉 300g
- 230 g sladkorja
- バター 170g
- 卵1個
- 10 g cimeta
- 5 g pecilnega praška
- 5 g soli
- 5 g muškatnega oreščka
- 15 ml limoninega soka
- 60 ml pomarančnega soka
Postopek priprave jabolčnih rjavčkov:
Jabolka olupimo, narežemo na majhne kocke in prelijemo s pomarančnim in limoninim sokom. Zmešamo maslo sobne temperature in sladkor ter dodamo jajce. Posebej zmešamo moko, sol, pecilni prašek, cimet in muškatni orešček ter vmešamo maslu. Mešamo toliko časa, da nastane homogena zmes. Nato dodamo še jabolka. Razporedimo po pekaču, obloženem s peki papirjem, in pečemo na 180 stopinjah Celzija pribl. 45 minut. Pa dober tek!