イチゴのような香りがしますね。ジューシーで爽やかなデザートをぜひご賞味ください。
Sezona jagod se je začela in seveda jih je najbolje jesti sveže, škoda pa bi bilo, če jih ne bi uporabili tudi za pripravo najbolj slastnih sladic!
Priprava je več kot enostavna, tudi če nimate preveč izkušenj s kuhinjo. Ta torta se ne peče, zato ni treba prižgati pečice in dodatno umazati posode in komplicirati.
Jagodna sladica brez peke
食材
- 450 g jagod
- 140 g sladkorja
- 牛乳 600ml
- 0 g koruznega škroba
- バター 20g
手順
- 250 gramov jagod zmešamo z 80 grami sladkorja in vse skupaj zmiksamo ali sesekljamo s paličnim mešalnikom.
- Nato prilijemo mleko, premešamo in precedimo.
- Mešanici dodamo škrob in kuhamo, pri čemer ves čas mešamo, dokler se zmes ne zgosti.
- Potem prelijemo v posodo in pustimo pol ure v hladilniku.
- Preostale jagode sesekljamo, maslo pa zmešamo s 60 grami sladkorja in stopimo. Nato dodamo sesekljane jagode in še malo kuhamo, ves čas mešamo.
- Prelijemo z nadevom in pustimo še eno uro v hladilniku.