ネズミとかスロベニアの南部と西部でフリチュルと呼ばれるフリチュルは、クリスマス休暇やカーニバルの時期に最も人気のあるおいしいごちそうです。ただし、アドベントの屋台に行かなくても楽しめます。わずか12分で簡単に自分で準備できます。
Miške – fritule veljajo za eno najbolj preprostih, pa vendar tako okusnih slaščic, ki si jih privoščimo v najhladnejših dneh. Tradicionalne miške so pripravljene iz kvašenega testa, kar pomeni, da vam bo recept vzel nekoliko več časa, vendar pa naj vas ne skrbi: obstaja namreč hitrejša と enostavnejša opcija.
で miškah z jogurtom namesto kvasa uporabimo ベーキングパウダー, kar pa ne pomeni, da je njihov okus slabši. Marsikdo bi se strinjal, da velja prav nasprotno. In ker vam bo priprava vzela le 12分, so odlična izbira za tiste, ki tudi med prazniki bijete bitko s časom.
Miške z jogurtom - fritule
食材
- 原材料:
- 210 ml navadnega jogurta
- 卵1個
- 砂糖 大さじ2
- バニラシュガー 1個
- レモンの皮
- 小麦粉 250g
- ベーキングパウダーの半分
- približno 1 l olja za cvrtje
- sladkor v prahu (za dekoracijo)
手順
- V posodi zmešajte jogurt, jajce, sladkor in vanilijev sladkor.
- Limonino lupinico naribajte, dodajte zmesi ter premešajte z rokami.
- Zmesi postopoma dodajajte pecilni prašek in mešajte, dokler mešanica ne postane gladka.
- V globoki ponvi segrejte olje, ki mora doseči temperaturo med 160°C in 180°C. Če kuhinjskega termometra nimate, si lahko pomagate tako, da v vroče olje potopite ročaj lesene kuhalnice. Če se okoli ročaja pričnejo delati mehurčki, to pomeni, da je olje dovolj vroče.
- Zmes v ponev dodajte s pomočjo dveh žlic, ki ste jih prej namočili v olje (tako bo zmes lažje zdrsnila z žlice). Z eno žlico zajemite malo mešanice (približna velikost ene miške), z drugo pa miško potopite v olje.
- Miške pecite na srednjem ognju, dokler ne dobijo zlato rumene barve (približno eno minuto na vsaki strani).
- Ko se popečejo, jih položite na peki papir, ki bo vpil odvečno maščobo. Nato jih potresite s sladkorjem v prahu in postrezite. Dober tek!