FBピクセル

レシピ: 世界で最も健康的なピザ = カリフラワーのピザ!

Cvetačna pica

Zdrava pica? Kaj takega ne obstaja! O, pa še kako! Verjetno si niste nikoli mislili, da boste lahko pico uvrščali na svoj jedilnik, ko ste na dieti, a cvetačno pico, to najbolj zdravo pico na svetu, si lahko privoščite mirne vesti. Njene kalorije in OH-je lahko namreč preštejete (skoraj) na prste ene roke, ker ne vsebuje moke, pa je primerna tudi za vse, ki se izogibajo glutena.

Najbolj zdrava pica ni primerna samo za tiste, ki se izogibate kalorični hrani ali glutenu in nasploh pazite na svoje zdravje, cvetačno pico bodo pomlastili tudi picoljubi. Zakaj bi pico jedli vedno na osnovi kvašenega testa? Takšno pico jeste že vse življenje in bil bi že čas, da v svoj nabor receptov dodate kakšen bolj domiseln način priprave. In to recept za najbolj zdravo pico na svetu vsekakor je.

続きを読む: ピザ: ピザを別の料理に変えるにはどうすればよいですか?

Cvetačna pica je pica, ki poka od zdravja.
Cvetačna pica je pica, ki poka od zdravja.

Čeprav bo imela pica na koncu malce drugačen okus od značilnega, ne bo užitek za brbončice nič manjši. In čeprav ne boste dobili porcije 炭水化物, gre za polnovreden obrok, kjer vlogo moke prevzame cvetača, ki velja za odličen vir vitaminov in mineralov.

Sestavine za zdravo cvetačno pico:

  • 1 manjša glava sveže cvetače
  • 卵1個
  • 50 g naribane mocarele (ali katerega drugega sira)
  • sol in poper (dodate po okusu)
  • ¼ žličke bazilike, česna v prahu in origana
  • nekaj paradižnikov

Priprava zdrave cvetačne pice

Cvetačo najprej očistimo in operemo. Cvetke naribamo (ali grobo zmeljemo), nato pa cvetačo segrevamo v mikrovalovki nekje 5 ali 6 minut (to lahko storimo tudi z vodno paro, poskrbimo le, da na koncu ne bo odvečne vode). Pustimo, da se ohladi, nato pa zmehčano cvetačo stresemo v posodo ter ji primešamo stepeno jajce, nariban sir (namesto mocarele je lahko to tudi parmezan, edamec, kozji sir …), sol in poper. Če želimo, lahko dodamo še ščepec česna in zelišč/začimb. Maso nato v obliki kroga razporedimo po papirju za peko. Pečico smo medtem segreli na 200 stopinj, testo pa v njej pečemo približno 20 minut. Potem ga vzamemo ven, premažemo s paradižnikovo omako in poljubno obložimo (s čebulo, svežo baziliko, šunko, tunino, koruzo, parmezanom …) ter pečemo še 10 minut. Voilà! Pa dober tek!

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。