最高のホットチョコレートは、丸まって周りのすべてを忘れたい冬の夜に、ジュージューと音をたてて体を温めてくれる、その日のご馳走です。私たちの親友が私たちを訪問するとき、それは何度かテーブルの上にあるはずです、そして間違いなく家族でクリスマスの朝にそれを食べます。
Najboljša vroča čokolada je, poleg toplih puloverjev, šalov, rokavic, cimetovih piškotov in kamina, ena izmed ključnih sestavin zimske pravljice, ki si jo lahko v zavetju toplega doma pričaramo popolnoma sami. Pripravimo si jo “na zalogo”, v kolikor pa želimo podariti nekaj sladkega tudi svojim najdražjim, jo zapakirajmo v lepo embalažo.
続きを読む: おいしいホットチョコレートをより健康的に
私たちのもの najboljša vroča čokolada je vse, iz česar so sestavljena pravljična jutra v krogu najdražjih, saj z aromatičnimi okusi slastne vanilije, žgečkljivega cimeta in zdravega ingverja toplo poboža in ljubeznivo pogreje.
Sestavine za vročo čokolado (4 osebe):
- 1 l mleka (kravjega/riževega/mandljevega)
- 100 g prave čokolade
- 4 žličke aromatične mešanice (vanilija, cimet, ingver)
- 2 veliki žlici kakava
- 砂糖 小さじ2
- stepena smetana (po želji)
- žlička naribane čokolade
準備:
Aromatično mešanico za ホットチョコレート, sladkor in kakav dobro premešamo v skodelici hladnega mleka. Ostalo mleko zavremo, odstavimo in vanj vmešamo pripravljeno zmes. Dodamo nalomljeno pravo čokolado, ponovno pristavimo in vztrajno mešamo, dokler se čokolada ne stopi in zmes zgosti. Dišečo vročo čokolado vlijemo v skodelice ter okrasimo s stepeno smetano in naribano čokolado.