Recept: Najboljša vroča čokolada

Vroča čokolada

Najboljša vroča čokolada naj bo tisti priboljšek dneva, ki pocrklja in pogreje ob zimskih večerih, ko bi se najraje zvili v klobčič in pozabili na vse naokoli nas. Še večkrat naj bo na mizi, ko nas obišče najboljša prijateljica, vsekakor pa tekne tudi na družinsko obarvano božično jutro.

Najboljša vroča čokolada je, poleg toplih puloverjev, šalov, rokavic, cimetovih piškotov in kamina, ena izmed ključnih sestavin zimske pravljice, ki si jo lahko v zavetju toplega doma pričaramo popolnoma sami. Pripravimo si jo “na zalogo”, v kolikor pa želimo podariti nekaj sladkega tudi svojim najdražjim, jo zapakirajmo v lepo embalažo.

PREBERITE ŠE: Slastna vroča čokolada na bolj zdrav način

Vroča čokolada
Vroča čokolada

Naša najboljša vroča čokolada je vse, iz česar so sestavljena pravljična jutra v krogu najdražjih, saj z aromatičnimi okusi slastne vanilije, žgečkljivega cimeta in zdravega ingverja toplo poboža in ljubeznivo pogreje.

Sestavine za vročo čokolado (4 osebe):

  • 1 l mleka (kravjega/riževega/mandljevega)
  • 100 g prave čokolade
  • 4 žličke aromatične mešanice (vanilija, cimet, ingver)
  • 2 veliki žlici kakava
  • 2 žlički sladkorja
  • stepena smetana (po želji)
  • žlička naribane čokolade

Priprava:
Aromatično mešanico za vročo čokolado, sladkor in kakav dobro premešamo v skodelici hladnega mleka. Ostalo mleko zavremo, odstavimo in vanj vmešamo pripravljeno zmes. Dodamo nalomljeno pravo čokolado, ponovno pristavimo in vztrajno mešamo, dokler se čokolada ne stopi in zmes zgosti. Dišečo vročo čokolado vlijemo v skodelice ter okrasimo s stepeno smetano in naribano čokolado.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Preprosto in zelo okusno: torta iz palačink z Nutello, rumom in lešniki je pravi recept za konec tedna!