BlackBerry Classic – nazaj v prihodnost s fizično tipkovnico

BlackBerry se je na svetovni zemljevid postavil pred davnimi leti (če štejemo v tehnoloških letih), ko je predstavil telefon s fizično tipkovnico, ki je omogočal pošiljanje in prejemanje e-pošte. Bil je pojem poslovnega sveta, a je z leti ta status vse bolj izgubljal, saj so plastične qwerty tipkovnice zamenjali zasloni na dotik. Na pota stare slave se zdaj želi vrniti s pametnim telefonom BlackBerry Classic, s katerim se tudi vrača h koreninam.

Pametni telefon BlackBerry Classic je Blackberryjeva vstopnica nazaj v poslovni svet, ki mu je nekoč vladal in ki so mu vrata priprli telefoni z zasloni na dotik. Luč na koncu predora je ponudil model BlackBerry Passport, ki so ga kupci dobro sprejeli, zato je kanadsko podjetje obudilo dizajn, ki je blagovno znamko naredil prepoznavno.

Hibrid med preteklostjo in sedanjostjo.
Hibrid med preteklostjo in sedanjostjo.

Classic je tako pravzaprav ”vintage” model z dotiki sodobnosti, ki pa ohranja značilno uporabniško izkušnjo z, od drugih proizvajalcev, že zavrženo fizično tipkovnico. Tu je tudi dobri stari drsnik za navigacijo in 3,5-palčni zaslon z ločljivostjo 720×720, ki pa je za razliko od njegovega predhodnika zaslon na dotik.

PREBERITE ŠE: Lamborghini Tauri 88 – luksuzni pametni telefon Android


Vsekakor to ni telefon za tehnološke navdušence, saj ima vgrajen dve leti star Qualcomm procesor, vendar pa operacijski sistem BlackBerry OS 10, ki ponuja možnost nameščanja tudi vseh androidnih aplikacij (najdete jih v Amazon App Store), nudi dovolj, da bo na svojo stran pridobil več kot le nostalgike.

Dodatne Informacije

Več informacij:
us.blackberry.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Samsung Galaxy Z Fold2 5G: izboljšano delovanje za popolnoma drugačno mobilno izkušnjo