BlackBerry se vrača leta 2021 – v obliki 5G telefona in s tipkovnico Qwerty

Zadnjič posodobljeno: :

Od predstavitve prvega modela v začetku novega tisočeletja je BlackBerry takoj postal priljubljen med poslovnimi uporabniki. Tipkovnica Qwerty, ki se v celoti razprostira na spodnji polovici telefona, je bila kot nalašč za spletno komunikacijo po e-pošti, saj je močno olajšala in pospešila tipkanje.

Doba pametnih telefonov Android in iOS z zasloni na dotik je situacijo popolnoma spremenila in mobilni telefoni BlackBerry so počasi, a zagotovo začeli prehajati v pozabo. Poskus oživljanja ni prinesel želenih rezultatov, ker uporabnikov ni več zanimala tipkovnica v kombinaciji z zaslonom na dotik, zato je letos sodelovanje z njim odpovedal tudi kitajski proizvajalec TCL.

A zanimanje za priljubljeno ime BlackBerry ni popustilo in rodilo se je novo sodelovanje z ameriškim podjetjem OnwardMobility. V prvi polovici leta 2021 naj bi tako predstavili najnovejši model v obliki 5G telefona s fizično tipkovnico, njegova največja prednost pa bo poudarek na varnosti. Čeprav ciljajo na poslovne uporabnike, katerim želijo olajšati izven pisarniško delo v času epidemije, ne bodo sklepali kompromisov pri kameri in ceni.

Več kot to še ni znano, a kljub temu vsi ljubitelji tehnologije pozdravljajo prihajajoč razvoj sprememb na trgu mobilnih telefonov.

BlackBerry se vrača v prihodnjem letu.
BlackBerry se vrača v prihodnjem letu.

Dodatne Informacije

Več informacij:
blackberrymobile.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
iPhone 12: izbor najboljših zaščitnih ovitkov in dodatkov (2020)