チキンのクリームマッシュルームソースは、チキンの旨みとマッシュルームとクリームソースの味が絶妙に絡み合ってとても美味しいです。キノコは料理に深みと風味を加え、さらに食感を与えます。
Priprava piščanca v kremni gobovi omaki je odlična izbira za različne priložnosti, kot so večerje s prijatelji ali družinskimi člani ali romantična večerja. Poleg tega je enostaven za pripravo in vsebuje obilico beljakovin, kar ga naredi za zdravo in hranljivo jed.
Piščanec se ujame skoraj vsemi začimbami in omakami.
Če ste ljubitelj tega mesa, potem ga pripravite v kremni gobovi omaki, kombinacija sestavin je odlična, najbolje pa je, da to jed postrežete s pire krompirjem in grahom.
Piščanec v kremni gobovi omaki
食材
- 1 kg belega mesa
- 45 g moke
- 好みに応じてスパイス ソースの材料:
- 無塩バター 大さじ2
- 3 srednje čebule
- 5 strokov česna
- 1 čajna žlička timijana
- 25 g moke
- 1 l piščančje juhe (jušne kocke)
- 牛乳 300ml
- レモン汁 大さじ2
- 20 gob
- 240 ml smetane za kuhanje
手順
- Meso narežemo na kocke, nato pa stresemo v skledo. Potresemo sol in poper. Po želji lahko dodamo še nekaj začimb.
- Meso popečemo v globoki ponvi, v kateri smo segreli malo olja.
- Meso odstranimo. V posodo, kjer se je peklo meso dodamo maslo, in ko se stopi, dodamo drobno sesekljano čebulo.
- Posolimo in potresemo s timijanom ter premešamo. Ko se čebula zmehča, dodamo moko in premešamo. Nato zalijemo z juho (naredimo jo tako, da v litru vode razredčimo piščančjo jušno kocko).
- Dobro premešamo, da ni grudic, nato prilijemo mleko in limonin sok. Kuhamo, dokler ne zavre, nato dodamo narezane gobe in vrnemo meso.
- Solimo in popramo po potrebi, premešamo, pokrijemo in zmanjšamo temperaturo. Kuhamo še 20 minut.
- Dodamo smetano za kuhanje, premešamo in kuhamo še 5 minut.