甘いドーナツの代わりに何か違うものを試してみたい場合は、おいしいピザドーナツの簡単なレシピがあります。一度かじると止まらなくなります。
Pizza krofi? Sliši se neverjetno, vendar ko jih enkrat probaš, nikoli več ne pozabiš nanje.
Pizza krofi
食材
- 薄力粉 500g
- バター 80g
- 200 ml mlačnega mleka
- 卵 2個
- 1 vrečka instant kvasa
- 塩 10g
- 150g na kocke ali naribano šunko
- チーズ 200g
- ekstra deviško oljčno olje in origano po okusu
手順
- Moko presejete skozi cedilo.
- Instant kvasa vam ni treba predhodno aktivirati, če pa želite, odstavite manjšo količino mlačnega mleka, dodajte malo sladkorja, soli in moke ter počakajte, da se kvas aktivira.
- V skledo dodajte moko in sol ter naredite jamico.
- Dodate aktiviran kvas ali samo stresete vsebino instant kvasa.
- Dodajte mlačno mleko, stopljeno maslo in jajca.
- Zmes mešajte toliko časa, da dobite gladko in homogeno testo. Po potrebi dodajte malo moke.
- Testo dajte v skledo in pokrijte s plastično folijo, ter pustite vzhajati približno 1 uro oziroma dokler se ne podvoji.
- Testo razvaljate z valjarjem na 1 cm debelo. Z modelčkom za pecivo ali skodelico izrežite kroge premera približno 8 cm. Nato na sredini izrežite luknjo.
- Krofe zložite na pladenj, premažite z malo olivnega olja in postavite na toplo. 10. Pustimo jih vzhajati še 30 min.
- Krofe namažete s paradižnikovo pasto ali pizza kečapom, potresete s sirom, šunko in origanom.
- Pečete pri 200 stopinjah približno 13-15 minut brez odpiranja pečice.