Vsi vemo, da je sladkosnednost ena največjih skušnjav, ko gre za prehrano in zdravje. Če pa je sladko, ni nujno, da je tudi nezdravo in tale sočna pomarančna torta je primer tega.
Ko vas torej zagrabi želja po sladkem, vam predlagamo, da si privoščite to okusno pomarančno torto, najboljše pa je, da je narejena brez moke.
Pomarančna torta brez moke
食材
- 2 srednje veliki pomaranči
- 卵 6個
- 360 g mletih mandljev
- 250 g kokosovega sladkorja
手順
- Pomaranče operemo, damo v lonec in zalijemo s toliko hladne vode, da so popolnoma prekrite, nato pa na srednjem ognju kuhamo 40 minut.
- Občasno preverimo, ali so pomaranče vedno pod vodo. Če niso, dodamo malo vode.
- Po 40 minutah pomaranče odcedimo in pustimo, da se ohladijo.
- Nato jih narežemo, odstranimo peške in damo v blender. Mešamo, dokler pomaranče ne dobijo teksture marmelade.
- V skledi stepemo jajca in sladkor, da dobimo gosto bledo rumeno zmes.
- Dodamo pomarančno “marmelado” in mandlje ter vse skupaj dobro premešamo.
- Dobljeno zmes vlijemo v pomaščen tortni pekač in pečemo približno 50 minut na 180°C.