fbpx

Recept: pomarančna torta brez moke

Foto: Dana Nestorova / Unsplash

Vsi vemo, da je sladkosnednost ena največjih skušnjav, ko gre za prehrano in zdravje. Če pa je sladko, ni nujno, da je tudi nezdravo in tale sočna pomarančna torta je primer tega.

Ko vas torej zagrabi želja po sladkem, vam predlagamo, da si privoščite to okusno pomarančno torto, najboljše pa je, da je narejena brez moke.

Pomarančna torta brez moke

  • Obroki: 8
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 2 srednje veliki pomaranči
  • 6 jajc
  • 360 g mletih mandljev
  • 250 g kokosovega sladkorja

Navodila

  1. Pomaranče operemo, damo v lonec in zalijemo s toliko hladne vode, da so popolnoma prekrite, nato pa na srednjem ognju kuhamo 40 minut.
  2. Občasno preverimo, ali so pomaranče vedno pod vodo. Če niso, dodamo malo vode.
  3. Po 40 minutah pomaranče odcedimo in pustimo, da se ohladijo.
  4. Nato jih narežemo, odstranimo peške in damo v blender. Mešamo, dokler pomaranče ne dobijo teksture marmelade.
  5. V skledi stepemo jajca in sladkor, da dobimo gosto bledo rumeno zmes.
  6. Dodamo pomarančno “marmelado” in mandlje ter vse skupaj dobro premešamo.
  7. Dobljeno zmes vlijemo v pomaščen tortni pekač in pečemo približno 50 minut na 180°C.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.