グミキャンディに似ていますが、味と香りがいっぱいのキャンディです。私たちは、地中海の環境の特徴であるアランチーナ、砂糖漬けして風味を付けたオレンジの皮について話しています。長年作り続けられており、季節を問わず人気のスイーツです。オレンジ以外にもレモンやみかんでも作ることができ、作り方は同じです。
Pomarančni arancini - kandirana pomaračna lupina
食材
- 500 g pomarančne lupine, narezane na trakove
- 500 g sladkorja + za posip
- 水
手順
- Pomarančno lupinico narežete na trakove v enakih velikosti.
- Olupke daste v lonec s hladno vodo, segrevate do vretja in kuhate približno pet minut.
- Vodo odlijte in postopek ponovite še dvakrat.
- Pomarančno lupino odcedite in pripravite sirup.
- Dodate sladkor in toliko vode, da pokrije sladkor v loncu.
- Previdno vrete, dokler se ves sladkor ne raztopi.
- V sirup dodate trakove pomarančne lupine, zmanjšate temperaturo in kuhate približno pol ure.
- Nato ugasnete štedilnik in pustite pomarančne lupine stati v sirupu, dokler se ne ohladijo.
- Ko se ohladijo, pomarančno lupinico odcedite od odvečnega sirupa in vsak trak posebej položite na peki papir.
- Arancine pustite sušiti čez noč in jih naslednji dan potresete s sladkorjem.
- Pustite, da se še malo posušijo in že so pripravljene za uživanje.
Kako shraniti arancine
Arancine lahko shranite v kozarce ali škatle, obložene s papirjem. So odličen samostojni prigrizek, podajo pa se tudi k čokoladnim sladicam in piškotom. Ljubitelji limon lahko pripravite arancine z limoninimi olupki ali iz olupkov mandarin. Za še boljšo sladico lahko arancine delno pomočite v stopljeno čokolado.