パンケーキは最も人気のある料理の一つです。甘いスプレッドやフィリングと一緒に楽しむことが多いですが、塩味のフィリングを添えたものも最高です。甘いものが苦手な方にもおすすめの、おいしいパンケーキのレシピをご紹介します。
Slane palačinke z bučko in brijem
食材
- 1/2 skodelice mleka po izbiri – kravje, ovsevo, riževo..
- 卵 3個
- 150 g ajdove ali navadne pšenične moke
- 60 g špinače
- svež pehtran
- 塩
- ščepec sladkorja
- コショウ
- 160 g brieja
- 80 g kozjega sira
- 8 polsuhih paradižnikov v olju
- 1 žlica svežega sesekljanega drobnjaka
- フラスコ1個
- ekstra deviško olivno olje ali maslo
手順
- Sire vzamete iz hladilnika in jih pustite na sobni temperaturi.
- Bučko narežite na trakove in jo pustite počivati v ledeni vodi, da postane hrustljava.
- Paradižnik narežete na kocke.
- Mleko, moko, jajca, špinačo, pehtran, drobnjak, sol, poper in sladkor zmešajte v mešalniku, dokler se ne naredi gosta zmes za palačinke.
- Na srednjem ognju segrejte ponev, ki jo namažete z oljem ali maslom. Z zajemalko testo razporedite po pekaču in pustite, da se strdi, nato obrnite in popecite.
- Ko so palačinke pečene v njih nadevajte bučke, sir, špinačo in paradižnik. Še rahlo popecite in postrezite.