fbpx

Recept: slane palačinke z bučko in Brie sirom

Foto: Zarahome

Palačinke so ena najbolj priljubljenih jedi. Največkrat si jih privoščimo s sladkimi namazi ali nadevi, odlične pa so tudi tiste s slanimi nadevi. Ponujamo vam recept za pripravo slanih palačink, ki je odlična altarnativa za vse, ki niso ljubitelji sladkega.

Slane palačinke z bučko in brijem

  • Obroki: 1
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1/2 skodelice mleka po izbiri – kravje, ovsevo, riževo..
  • 3 jajca
  • 150 g ajdove ali navadne pšenične moke
  • 60 g špinače
  • svež pehtran
  • sol
  • ščepec sladkorja
  • poper
  • 160 g brieja
  • 80 g kozjega sira
  • 8 polsuhih paradižnikov v olju
  • 1 žlica svežega sesekljanega drobnjaka
  • 1 bučka
  • ekstra deviško olivno olje ali maslo

Navodila

  1. Sire vzamete iz hladilnika in jih pustite na sobni temperaturi.
  2. Bučko narežite na trakove in jo pustite počivati ​​v ledeni vodi, da postane hrustljava.
  3. Paradižnik narežete na kocke.
  4. Mleko, moko, jajca, špinačo, pehtran, drobnjak, sol, poper in sladkor zmešajte v mešalniku, dokler se ne naredi gosta zmes za palačinke.
  5. Na srednjem ognju segrejte ponev, ki jo namažete z oljem ali maslom. Z zajemalko testo razporedite po pekaču in pustite, da se strdi, nato obrnite in popecite.
  6. Ko so palačinke pečene v njih nadevajte bučke, sir, špinačo in paradižnik. Še rahlo popecite in postrezite.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!