fbpx

Top destinacije, ki jih v življenju resnično morate obiskati

Čeprav se zdijo potovanja v trenutni situaciji skorajda nemogoča, pa nam nič ne more preprečiti, da ne bi sanjarili o planih za prihodnost. Še niste odločeni o svoji naslednji destinaciji? Prisluhnite izkušenim. Mladenka Lexie Alford, ki je do svojega 21 leta prepotovala vse države sveta, je sestavila seznam držav, ki jih ne smete spregledati.

Na seznam je ujela predvsem države, ki slovijo po svojih naravnih biserih, saj tudi sama ni pristašica velikih mest. Za Elle.com je delila nekaj držav, v katerih se je počutila najbolje in ki je niso pustile ravnodušne.

Indonezija

Ob misli na Indonezijo ljudje prepogosto pomislimo na en sam otok, najbolj obljudeni Bali. S tem državi, ki ima več kot 17 tisoč otokov, delamo veliko krivico. Obstaja namreč vrsta otočkov, ki jih turizem še ni dosegel in na katerih lahko resnično užijete pravi mir. Če pa imate raje živahni otoški utrip, potem bo Bali pravo mesto za vas, saj obstaja dober razlog, da vsakoletno privablja trume turistov.

Indonezija / Foto: envato

Ekvador

Destinacija, pisana na kožo ljubiteljem aktivnih počitnic. Ekvador je dobro poznan med ljubitelji potapljanja in ostalih vodnih športov. Slovi po čudoviti naravi in živalskih prebivalcih, ob obisku pa nikakor ne smete spregledi Galapagosa. Lexie je navdušena, da se v Ekvadorju dobro zavedajo pomena zaščite naravnega okolja in ekosistema, saj so prebivalci le tega vedno na prvem mest

Ekvador / Foto: envato

Laos

Sosednje države se kar šibijo pod težo turistov, Laos pa pogosto ostaja spregledan. Prava paša za oči je že prestolnica Luang Prabang, ki se nahaja ob reki Mekong in je zaradi svoje lege kot nalašč za raziskovanje s kajakom. Med najlepše doživljaje Lexie opisuje svoje srečanje z menihi, ki se ob jutrih odpravljajo proti templju.

Laos / Foto: envato

Samoa

Ta mali otoček v južnem Pacifiku, nekje na pol poti med Havaji in Novo Zelandijo, je ena izmed najboljših izbir za vse, ki potujejo solo. Obisk Samoe je priporočljiv vsem, ki si želijo miru in nekaj osame, predvsem v objemu neokrnjene narave. Pozdravi vas s prekrasnimi slapovi ter jezerci, kjer se boste v tišini lahko potopili pod gladino kristalno čiste vode.

Samoa / Foto: envato

Islandija

Prekrasna Islandija je otok, kjer lepote narave resnično pridejo do izraza. Mogočni vulkani in vrelci so le delček le te, poleg tega pa še veličastni ledeniki in zasneženi vrhovi. Otok ognja in ledu vas ne bo pustil hladnih, saj s svojo raznolikostjo navduši številne turiste, ki se radi vedno znova vračajo. Vse od jeseni do pomladi lahko občudujete tudi mogočni severni sij, ki bo vaše popotovanje po Islandiji naredil še bolj nepozabno.

Islandija / Foto: envato

Pakistan

Morda Pakistan ni država, ki se znajde na številnih potovalnih seznamih, a po besedah izkušene Lexie, se ga splača nanje uvrstiti. Pozdravijo vas namreč prijazni turisti, ki se z veseljem posmejejo v vaše objektive in vas navdušijo z gostoljubnostjo. Najboljše je državo odkrivati ob pomoči 4×4 terenskega vozila, saj nekatere ceste resnično dvignejo vaš nivo adrenalina.

Pakistan / Foto: envato

Egipt

Ni je države na svetu, z bolj slovito in poznano zgodovino, kot je egiptovska. Naj vas navdušijo veličastne grobnice in piramide ter zgodbe starodavnih Egipčanov in njihovih faraonov. Od piramid v Gizi pa so Doline Kraljev, vsak kotiček Egipta kar poka od najdb in arheoloških izkopanin. Za konec pa si lahko spočijete ob Rdečem morju, ki vas bo navdušil z živopisanim življenjem pod gladino.

Egitp / Foto: envato

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!