誕生日、休日、または単に甘いものが欲しかったときなど、ケーキを作り始める理由はたくさんあります。常に時間との戦いであるという事実も言い訳にはなりません。たった 10 分で作れるおいしいチョコレート ケーキのレシピをご用意しました。
Če ste torto že kdaj pekli, potem morda mislite, da vam bo priprava le-te vzela nemalo časa. Vendar pa to ne velja za okusno čokoladno torto, za pripravo katere ne boste potrebovali niti オーブン. Recept za slastno torto, znano po kombinaciji okusov チョコレート と vanilije, je zelo 簡単, vzel pa vam bo le 10分.
Čokoladna torta
食材
- Sestavine za torto:
- 牛乳0.5リットル
- 1 vrečka vanilijevega pudinga v prahu
- 砂糖 スプーン3杯
- piškoti z nadevom iz želeja in čokoladnim prelivom (npr. Jaffa piškoti)
- trdi masleni piškoti (npr. keksi Petit Beurre) 釉薬の材料:
- チョコレート 100g
- バター 50g
- 3 žlice vode
- 砂糖 スプーン3杯
手順
- Trde maslene piškote razporedite v plitvo skledo / pekač tako, da bodo prekrili dno.
- Vroč vanilijev puding, ki ste ga skuhali z mešanico iz vrečke, mlekom in sladkorjem, prelijte po piškotih.
- Na puding položite čokoladne piškote in sicer tako, da boste prekrili celotno površino.
- S pomočjo vodne pare stopite čokolado, sladkor in vodo, da dobite gosto zmes. To naredite tako, da na ogenj postavite posodo z vročo vodo, na katero ste postavili posodo s čokolado, sladkorjem in vodo in vodo segrevate, dokler se čokolada ne stopi.
- Zmes odstavite z ognja, ji primešajte maslo in prelijte čez torto.
- Torto postrezite ohlajeno skupaj s svojim najljubšim napitkom. Dober tek!
追加のヒント:
- Namesto v pekača lahko uporabite model za torto.
- Če želite, da je torta še bolj kremasta, podvojite količino mleka, sladkorja in pudinga.
- Če se uvrščate med tiste, ki jim čokolade nikoli ni preveč, lahko vanilijev puding zamenjate s čokoladnim.