新年の初日に行うことは一年中行うということわざを信じますか?それでは、素敵なご提案をさせていただきます。朝食にはハチミツとベリーを添えた甘いトーストをどうぞ。2016 年はハチミツの甘い年になります。
Toast z medom, jagodičevjem, čokolado in sladoledom je tradicionalna japonska sladica. Zanimivo je, da se med pravzaprav le redko uporabi, saj Japonci “medeno” pojmujejo kot sladko.
Ker mi seveda ne želimo stvari še bolj zapletati, smo pripravili 簡単なレシピ za toast z medom in jagodičevjem, seveda pa lahko dodate tudi アイスクリーム in po želji še チョコレート.
続きを読む: レシピ:自家製指舐めチョコレート
Sestavine za toast z medom, jagodičevjem in sladoledom:
- 8 toastov
- バター
- ハニー
- jagodičevje
- po želji sladoled in stopljena čokolada
Priprava toasta z medom in jagodičevjem:
Toastom izrežemo sredico, tako da dobimo nekakšen okvir iz toasta. Sredico nato razrežemo na 4 manjše kose. Ves kruh damo na pekač s papirjem za peko in po kruhu z obeh strani namažemo stopljeno maslo. Damo v pečico, da dobi kruh zlato barvo (med peko kruhke enkrat obrnemo). Toaste nato pokapljamo z medom. Vzamemo krožnik, zložimo okvirje iz toasta drugega na drugega, sredice pa damo v sredino okvirjev iz toasta. Na toast lahko nato damo sladoled, jagodičevje in med (ali drug preliv).
Potek priprave toasta z medom, jagodičevjem in sladoledom si lahko ogledate v priloženem videu: