時間も材料もあまりないけど、甘いものが食べたいという方に、材料たった 3 つで作るヴィーガン チョコレート ケーキをご提案します。このシンプルなペストリーは、キッチンの初心者でも誰でも作ることができるという事実に加えて、特定の健康上の利点もあります。
In kakšno je vegansko čokoladno pecivo? Kaj vsebuje?
Banane, ki so ena glavnih sestavin torte, vsebujejo beljakovine, vlaknine, ki so pomembne za zdravje črevesja, in kalij (mineral, ki pomaga uravnavati raven tekočine v telesu, skrbi za normalen krvni tlak, prebavlja ogljikove hidrate in še veliko več).
Arašidovo maslo. Dve žlici vsebujeta neverjetnih sedem gramov rastlinskih beljakovin, 1,5 grama vlaknin in približno 16,5 grama maščob, od katerih večina vključuje oleinsko kislino, vrsto mono nenasičenih maščob, ki so zdrave za srce.
Vsebuje tudi vitamin E in polifenole, ki so pomembni za ohranjanje imunskega sistema. Kakav je glavni igralec v tem receptu – bogat je tudi z minerali, vključno z magnezijem, železom, cinkom in kalijem, ter je dober vir beljakovin, vlaknin in zdravih maščob. To pecivo lahko jeste za prigrizek ali zajtrk, zagotovo pa je veliko boljša in bolj zdrava izbira kot kupljene slaščice.
Recept za vegansko čokoladno pecivo iz banane in arašidovega masla – brez moke
Vegansko čokoladno pecivo
食材
- バナナ 3本
- 1/2 skodelice arašidovega masla
- 1/2 skodelice kakava v prahu
手順
- Olupljene banane damo v skledo in jih pretlačimo z vilicami. Dodamo arašidovo maslo in kakav v prahu. Dobro premešamo in pregnetemo, da dobimo mehko čvrsto zmes.
- Pekač obložimo s peki papirjem. Nanj položimo zmes in pečemo na 180 stopinjah približno 20 minut.
- Pecivo pustimo, da se ohladi, po želji pa jo lahko pokapamo s stopljeno čokolado ali drugim oblivom, če želimo dodatno sladkobo.
- Narežemo na kocke in dober tek!
Celoten postopek priprave si oglejte v spodnjem videu!