Ker je zajtrk najbolj pomemben obrok dneva in v pravilni kombinaciji vlije potrebno energijo za uspešen začetek dneva, smo pripravili izbor izvrstnih receptov za zdrave, okusne in energetsko popolne zajtrke.
Vemo, da ste že neštetokrat slišali, da je zajtrk najbolj pomemben obrok dneva. Vendarle se je tega dejstva težko zares držati, saj nam naporni delavniki onemogočajo izbiro in predvsem pripravo zares zdravega. Potrudimo se torej in se vsaj nekaj dni v tednu zbudimo malce prej ali pa si večer v naprej pripravimo zajtrk, ki pospeši naš metabolizem in nam zagotavlja energijo vse do popoldneva. Preverimo nekaj receptov za zdrav, okusen in energetsko popoln zajtrk.
Omleta po italijansko
Sestavine za eno osebo:
- ¼ nasekljane čebule
- ¼ nasekljane zelene paprike
- ¼ nasekljanega paradižnika
- nasekljana sveža bazilika/peteršilj
- コショウ
- 塩
- 溶き卵 1個
- 2 stepena beljaka
- 1 čajna žlička naribanega parmezana
準備: Drobno sesekljano čebulo in papriko popražimo na malo olja, nato dodamo še nasekljan paradižnik. Ko se sestavine zmehčajo in čebula postekleni, dodamo stepeno jajce in beljake ter dobro začinimo. Na zmernem ognju pečemo še približno 5 minut in vmes pridno dvigamo robove omlete, da tekoče jajce steče pod rob. Ko jajčna mešanica popolnoma zakrkne, je omleta pripravljena na obogatitev s parmezanom. Beljakovinsko bombo prepolovimo na pol in uživamo.
Ovsena kaša s sadjem in orehi
Sestavine za eno osebo:
- 水 1/4カップ
- ½ skodelice riževega mleka
- ½ skledice ovsene kaše
- ½ sesekljanega jabolka ali hruške
- ½ sesekljane banane
- ¼ skledice suhega sadja
- ¼ skodelice nasekljanih orehov
続きを読む: 朝食用シリアル
準備: Vodo in mleko vlijemo v večjo kozico in zavremo. Primešamo ovseno kašo, zmanjšamo temperaturo in kuhamo še približno 3 minute. Med kuhanjem pridno mešamo, nato odstavimo in dodamo koščke sadja ter oreščke. Kozico pokrijemo in pustimo stati, da se mešanica nekoliko ohladi. Postrežemo v skodelici in po potrebi prelijemo še z nekaj mleka.
Mlečni riž s cimetom
Sestavine za 1 porcijo:
- ½ skodelice nemastnega mleka
- ¼ skodelice riža
- ¼ cimetove palčke
- シナモン ひとつまみ
- sadje po želji (2 slivi, nektarini, jabolko, banana…)
- 卵1個
準備: Mleko, riž in cimetovo palčko med mešanjem pustimo vreti približno 20 minut. Ko je riž kuhan, odstranimo dišečo palčko in mu dodamo rumenjak. Iz beljaka stepemo trdi sneg, ki ga nato primešamo rižu in zmes prelijemo v skodelico. Dodamo na koščke narezano sveže sadje in potresemo s cimetom.