FBピクセル

レシピ: 魔法のクリスマスディナー

クリスマスディナーは、一年で最も重要ではないにしても、最も重要なディナーの一つです。家族全員の夜を明るくする素晴らしいレシピで、その魔法に対処しましょう。

の上 božični 夕食 se zbere celotna družina in težko je ugoditi vsem okusom. Da bi bile jedi všeč vsem povabljenih, smo pripravili meni s štirimi hodidvema glavnima jedema, med katerima lahko izbiramo ali pa pripravimo kar obe. Sestavine so prirejene za 4 osebe, v kolikor nas bo za mizo več, pripravimo sorazmerno večje količine jedi. レシピ ために božično večerjo je enostaven in ne zahteva posebnega kuharskega znanja. Le nekaj dobre volje.

続きを読む: 世界中の伝統的なクリスマスディナー

Predjed: Namaz iz dimljenega lososa

原材料:

  • 150 g dimljenega lososa
  • 150 g polnomastne skute
  • バター 100g
  • パセリ
  • コショウ
Lososov namaz
Lososov namaz

準備:
V mešalniku dobro premešamo vse sestavine in dobljeni namaz ohladimo v hladilniku. Postrežemo s popečenimi kruhki.

Topla predjed: Čebulna juha s sladko smetano

原材料:

  • 5 velikih čebul
  • 1 l jušne osnove
  • スイートクリーム 100ml
  • コショウ
Kremna čebulna juha
Kremna čebulna juha

準備:
Čebule olupimo in prerežemo na pol. Položimo jih na pekač obložen s peki papirjem in v pečici pečemo približno 45 minut na 180 stopinjah. Pečene damo v večjo posodo za kuhanje, zalijemo z jušno osnovo, solimo, popramo in zavremo. Kuhano juho odstavimo, ji dodamo smetano in zmeljemo s paličnim mešalnikom. Okusno francosko kremno juho postrežemo s popečenimi kruhovimi kockami.

Glavna jed 1: Božični brancin iz pečice

原材料:

  • 4 brancini
  • 8 krompirjev
  • レモン 2個
  • 4 žlice nasekljanega peteršilja
  • 4 žlice olivnega olja
  • ニンニク 4片
  • コショウ
  • ローズマリー
Brancin iz pečice
Brancin iz pečice

準備:
Brancine očistimo, operemo in osušimo. Olupimo in operemo krompir in česen. Peteršilj operemo. Česen in peteršilj na drobno nasekljamo. Limoni operemo, eno ožamemo. Krompir narežemo na poljubno velike kose. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Krompir stresemo v pomaščen pekač, polijemo z olivnim oljem, solimo, popramo in potresemo z žlico peteršilja. Pečemo približno pol ure. Brancine posolimo, natremo s česnom, rožmarinom in peteršiljem. Na popečen krompir položimo ribe, pokapamo s preostankom olja in limoninim sokom, temperaturo znižamo na 180 stopinj in pečemo še približno 25 minut. Drugo limono narežemo na krhlje in z njimi okrasimo jed.

Glavna jed 2: Pečen božični piščanec

原材料:

  • 1 velik piščanec
  • オリーブオイル
  • nekaj vejic timijana
  • ニンニク 3片
  • コショウ
  • レモン半分のジュース
  • ナス 2本
  • ニンジン 2本
  • フラスコ2個
  • 4 olupljeni krompirji
  • 2 veliki čebuli
  • 白ワイン
Hrustljavo pečen piščanec z zelenjavo iz pečice
Hrustljavo pečen piščanec z zelenjavo iz pečice

準備:
Piščanca operemo in ga nadevamo z olupljenimi stroki česna ter vejicami timijana. Bučke, melancane, korenje in čebule narežemo na poljubno velike kose. Piščanca natremo s sokom limone in položimo v namaščen pekač. Potresemo s soljo, timijanom in poprom. Okrog piščanca razporedimo zelenjavo, prelijemo s kozarcem belega vina in postavimo v na 200 stopinj ogreto pečico. Pečemo približno pol ure, obrnemo piščanca, premešamo zelenjavo, začinimo in pečemo še približno eno uro.

Sladica: Praznični kolač

原材料:

  • 卵 5個
  • バター 100g
  • 180 g sladkorja v prahu
  • 小麦粉 140g
  • ココア 50g
  • žlička pecilnega praška
  • スイートクリーム 100ml
  • チョコレート 100g
Praznični kakavov kolač
Praznični kakavov kolač

準備:
Presejemo suhe sestavine in ločimo rumenjake in beljake. Penasto umešamo rumenjake in 100g sladkorja ter dodamo zmehčano maslo. Beljake s preostalim sladkorjem stepemo v sneg in ga počasi vmešamo v rumenjake in na koncu dodamo še moko. Dobljeno zmes vlijemo v podolgovat pekač in ga položimo v na 180 stopinj ogreto pečico. Pečemo približno 40 minut. Med pečenjem pripravimo glazuro. V kozico vlijemo sladko smetano in nadrobljeno čokolado. Stopimo in z dobljenim prelivom premažemo pečen kolač.

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。