FBピクセル

Spomladanske prehranske navade in dieta za boljše počutje

Naše telo je spomladi pripravljeno na zdrave spremembe na področju prehranjevanja ter spomladansko dieto, ki zagotavlja dobro počutje. Letošnjo pomlad zatorej izkoristimo za spoznavanje s spomladanskimi prehranskimi navadami in hrano za optimalno počutje. Ni tako težko, kot se zdi…

Zdrav skok v pomlad pomenijo zdrave prehranske navade in dieta, polna hrane za optimalno počutje. To ni tako težko, kot se zdi sprva, saj lahko že z nekaj enostavnimi prehranskimi spremembami v svoje življenje vnesemo veliko žlico zdravja in dobrega počutja.

Spomladanske prehranske navade:

  • spomladi naj bodo naši obroki lahkotnejši
  • na naših krožnikih naj bo čim več lokalno pridelane hrane
  • pozabimo na kavo, sladkor in alkohol
  • pomlad je čas za zdrave divje rastline – regrat, trpotec, koprive in čemaž
  • spomladi se narava prebuja – kalčki, brsti in listnati deli rastlin naj pristanejo tudi na naših krožnikih
  • čim manj cvrimo in kuhajmo, spomladi se najbolj prileže surova hrana
  • jejmo čim manj mesa
  • izogibajmo se slabim maščobam (živalskega izvora) in ne pozabimo na dobre (omega 3, omega 6 in omega 9)
  • jejmo čim manj obdelano hrano
  • nezdrave prigrizke nadomestimo z zdravimi oreščki
Kvinojina “rižota” s popečeno zelenjavo in trakovi piščančjih prsi (kockami tofuja)
Kvinojina “rižota” s popečeno zelenjavo in trakovi piščančjih prsi (kockami tofuja)

続きを読む: 爽やかな春のダイエット

Primer zdravega spomladanskega jedilnika – dieta:

朝食: zeleni smoothie (1 jabolko, 1 pomaranča, 1 banana, 200g špinače)
スナック: jabolko in pest mandljev
ランチ: velika pisana solata s popečenimi gobicami in spomladansko zelenjavo
夕食: kvinojina “rižota” s popečeno zelenjavo in trakovi piščančjih prsi (kockami tofuja)

詳しくは

以下をもとに改作および改作されました。
www.mindbodygreen.com

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。