10月13日から22日まで、97の参加レストランのトップスロベニア人シェフが再びゲストを料理の冒険に誘い、新鮮な地元の秋の味覚をふんだんに使った特別メニューを一律17ユーロで提供します。レストランウィークへようこそ!
Uvod v bogato zimsko kulinarično sezono bo odprl jesenski Teden restavracij 2017. Kulinarična akcija, ki se je v nekaj letih iz lokalne ideje prelevila v vseslovensko dobrojedsko gibanje, bo tudi tokrat postregla z izbrano ponudbo lokalnih in sezonskih jedi vrhunskih slovenskih chefov od Piranskega zaliva pa vse do Prekmurja.
K sodelovanju so bile ponovno povabljene le tiste restavracije, ki so si v očeh selektorja akcije, kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja, prislužile vsaj en srček, ali so na dobri poti, da tega osvojijo. O kakovosti slovenske kulinarike zato priča število sodelujočih gostiln in restavracij – kar 97 z vseh koncev Slovenije jih bo deset dni v oktobru goste vabilo s posebnimi meniji po enotni ceni. Že uveljavljenim sodelujočim restavracijam se bodo to jesen pridružile še tri nove, tako da je Teden restavracij v letu 2017 bogatejši za dvanajst novih kulinaričnih destinacij.
Na jesenskem Tednu Restavracij 2017 se bodo prvič predstavili: Stara gostilna, Piran, Hiša Štekar, Snežatno, ter Gostilna Maribor, Maribor. Celoten seznam restavracij si lahko pogledate ここ.
詳しくは:
ヴィヴィ・シ