マクドナルドのファストフード店で食事をして、そこのコカ・コーラが一番おいしいと思ったことがあるなら、それは間違っていませんでした。マクドナルドは、この人気のソーダを提供するための完璧な配合を発見しました。今なら分かるでしょう。なぜいつもコカ・コーラを飲みたくなるのか。
のような do polnega okusa vina ali piva pridemo samo s pravo temperaturo、同じことが当てはまります Coca-Colo. マクドナルド je očitno do zdaj edini ugotovil pravo servirno temperaturo te pijače. In rezultat je naslednji: Coca-Cola iz njihovega točilnega avtomata ima precej boljši okus kot Coca-Cola, ki vam jo postrežejo drugje ali si jo postrežete sami. A ni dovolj, da je samo ohlajena na pravo temperaturo.
Kot pravi največja ファストフードチェーン na svetu, temperatura ni vse, je pa izjemno pomemben dejavnik pri doseganju popolnega okusa. Za tem se skriva prava znanost. Ker McDonald’s Coca-Colo zameša sam, lahko precej eksperimentira. Voda in Coca-Colin sirup (izvlečki koke, citronska kislina, kofein, izvleček vanilje, okus ”7X”, sladkor in voda) sta pred vstopom v avtomat za izdelavo pijače predhodno ohlajena. Mešanica oz. razmerje pa je takšno, da pozneje dodani led s taljenjem in redčenjem ne poseže v okus gazirane pijače, saj McDonald’s doda toliko več sirupa.
Naslednja skrivnost je ohlajen proizvodni proces, svoje pa naredi tudi vrhunski filtrirni sistem。だからこそです karbonizacija maksimalna in Coca-Cola, ki vam jo postrežejo, je precej bogatejša z mehurčki kot sicer. A to še ni vse. McDonald’s gre za popoln okus še dlje. Sirup namesto v vrečkah, kot večina konkurence, dostavlja v nerjavečih jeklenkah. Za to, da do vaših ust dostavi Coca-Colo z najboljšim okusom, je kriva tudi slamica, pri kateri ste verjetno opazili, da je nekoliko širša kot ostale. Ne po naključju ali zato, da bi jo hitreje spili (no, morda tudi), ampak da z vsakim požirkom pijača doseže vse brbončice.
Kot vidite, gre v postrežbo Coca-Cole cela znanost in več kot splača se, saj je ni boljše Coca-Cole na svetu kot tiste, ki jo postrežejo v McDonald’su.