Zakaj je Coca-Cola v McDonald’su boljšega okusa, kot če jo pijete drugje?

Če ste kdaj jedli v restavraciji s hitro prehrano McDonald's in se vam je zdelo, da je okus njihove Coca-Cole najboljši, vas občutek ni varal. McDonald's je odkril popolno formulo za postrežbo te priljubljene gazirane pijače. Zdaj boste izvedeli. zakaj si vedno želite piti prav njihovo Coca-Colo.

Tako kot do polnega okusa vina ali piva pridemo samo s pravo temperaturo, enako velja za Coca-ColoMcDonald’s je očitno do zdaj edini ugotovil pravo servirno temperaturo te pijače. In rezultat je naslednji: Coca-Cola iz njihovega točilnega avtomata ima precej boljši okus kot Coca-Cola, ki vam jo postrežejo drugje ali si jo postrežete sami. A ni dovolj, da je samo ohlajena na pravo temperaturo.

Ko gre za Coca-Colo pri McDonald'su ničesar ne prepuščajo naključju.
Ko gre za Coca-Colo, pri McDonald’su ničesar ne prepuščajo naključju.

Kot pravi največja veriga s hitro prehrano na svetu, temperatura ni vse, je pa izjemno pomemben dejavnik pri doseganju popolnega okusa. Za tem se skriva prava znanost. Ker McDonald’s Coca-Colo zameša sam, lahko precej eksperimentira. Voda in Coca-Colin sirup (izvlečki koke, citronska kislina, kofein, izvleček vanilje, okus ”7X”, sladkor in voda) sta pred vstopom v avtomat za izdelavo pijače predhodno ohlajena. Mešanica oz. razmerje pa je takšno, da pozneje dodani led s taljenjem in redčenjem ne poseže v okus gazirane pijače, saj McDonald’s doda toliko več sirupa.

McDonald's je v postrežbo Coca-Cole vložil veliko truda. Nenazadnje jim prinaša velik del dobička.
McDonald’s je v postrežbo Coca-Cole vložil veliko truda. Nenazadnje jim prinaša velik del dobička.

Naslednja skrivnost je ohlajen proizvodni proces, svoje pa naredi tudi vrhunski filtrirni sistem. Zaradi tega je karbonizacija maksimalna in Coca-Cola, ki vam jo postrežejo, je precej bogatejša z mehurčki kot sicer. A to še ni vse. McDonald’s gre za popoln okus še dlje. Sirup namesto v vrečkah, kot večina konkurence, dostavlja v nerjavečih jeklenkah. Za to, da do vaših ust dostavi Coca-Colo z najboljšim okusom, je kriva tudi slamica, pri kateri ste verjetno opazili, da je nekoliko širša kot ostale. Ne po naključju ali zato, da bi jo hitreje spili (no, morda tudi), ampak da z vsakim požirkom pijača doseže vse brbončice.

Kot vidite, gre v postrežbo Coca-Cole cela znanost in več kot splača se, saj je ni boljše Coca-Cole na svetu kot tiste, ki jo postrežejo v McDonald’su.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!