FBピクセル

なぜパプリカは最も健康的な食品の一つとみなされているのでしょうか?

写真: エンバト

パプリカは体にとても良いので、何度も食卓に並べておきたい食材の一つであることをご存知ですか?

Paprika je poleg tega, da je zelo okusna, polna zdravju koristnih vitaminov. Bogata je z vitaminom C in različnimi karotenoidi, ki delujejo kot antioksidanti. Je tudi odličen vir vitamina A.

Poglejmo še več njenih koristih lastnosti, čemu jo je dobro uvrstiti na jedilnik.

Zdravje srca in prebave

Vse vrste paprike imajo veliko vlaknin, pa tudi nekaj železa in folatov, ki podpirajo zdravje črevesja, srčno-žilni sistem in naravno razstrupljanje.

Uživajte v njen okusu. Foto: Peter Schad / Unsplash

Zdravo srce

Paprika je ne glede na barvo odličen vir vitamina A in kalija. Kalij pomaga ohranjati zdravo srce z zniževanjem krvnega tlaka in se bori proti napihnjenosti z zmanjšanjem zastajanja vode.

視力

Ta zdrava zelenjava vsebuje tudi že omenjeni vitamin A, ki pomaga ohranjati zdravje oči, ohranja dober vid in preprečuje degeneracijo rumene pege.

Antioksidant

Bogata je tudi z vitaminom C in različnimi karotenoidi, ki delujejo kot antioksidanti in podpirajo zdravje oči in srčno-žilnega sistema. Rumena in oranžna paprika vsebujeta betakaroten, antioksidantno obliko vitamina A, vitamina C in kalija.

Je zelo zdrava za vaše telo. Foto: Theo Crazzolara / Unsplash

Uživanje zelene in rumene zelenjave lahko pomaga zmanjšati gube, ki se lahko pojavijo okoli ust, omenjeni antioksidanti pa se borijo tudi proti staranju in prostim radikalom..

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。