Vedno več turistov se odloča za bolj aktivno preživljanje dopusta, zato se podajajo v navtični turizem z jahtami in jadrnicami. Dobro opremljena marina je osnova za udobno preživljanje prostega časa in ker vsak dan na naši barki nimamo časa skuhati dobre pojedine, nam poleg vsega udobja Marina Portorož ponuja tudi ...
アーバンポイント
パンノニアとはまったく異なる環境の野原に、首都初の本物のプレクムルジェ・レストランを見つけました。優しい色の壁、陶器や製菓道具が飾られた心地よい雰囲気、雰囲気の異なる3つの部屋が伝統的な雰囲気を醸し出しています。しかし、その本物のプレクムルジェの雰囲気は、信頼性を呼び起こします...
私たちはすでにベジタリアン レストランについてこのページでたくさん書いてきたので、リュブリャナ初の本物のベジタリアン ファストフードの殿堂について触れていないのは非常に不公平です。 holyfood はリュブリャナのイグリシュカ通り、哲学部の「学部」地区にあります。お腹を空かせた学生たちが大挙して…
Moderni človek je zadnje čase tako zaposlen, da si preko dneva le stežka vzame čas za spodoben obrok. In tako preživimo dobršen del našega časa ob različnih sendvičih ali drugih hitrih prigrizkih. Še dobro, da se pojavlja vedno več restavracij, ki poskrbijo, da lahko relativno hitro pridemo do okusnega in ...
V Kopru nas Pomaranča pričaka v nakupovalnem središču najboljšega soseda. Restavracija je prava poživitev monotonega središča, saj s prevladujočo oranžno barvo in pomarančasto igrivostjo kar vabi, da se usedemo in si privoščimo okusno malico ali kosilo. Pomaranča je pravi kraj za klepet ob dobri ...
Tadej in Jure tvorita jedro restavracije TAJU, ki je luč sveta zagledala lanskega decembra. Skupaj z mlado in inovativno ekipo razvajata kulinarične navdušence v enkratnem minimalističnem ambientu, kjer vlada igra svetlobe in senc. Restavracija je razdeljena na lounge, kjer si lahko privoščimo kakšen ...
Tam, stran od avtoceste in mesta, ko se po stari cesti peljemo proti morju, malce naprej od Divače in na levo, pa še malo naprej, je Rodik. Težko je ostati ravnodušen, najprej zaradi same vasice, nato pa še zaradi kulinarične »perverzije« in prave slovenske domačnosti. Prijazna Mahorčičeva gospa ...
"Na Krasu je krasno, nikdar ni prezgodaj, nikdar ni prekasno: vse je zmeraj o pravem času, na Krasu." Na prijetnem gričku, od koder seže pogled daleč naokrog po vinogradih in sadovnjakih, najdemo prijetno domačijo Škerlj. Domačija je že zdavnaj presegla meje preproste domače oštarije, saj si danes poleg ...
Vino, domača hrana in Pohorje. Zmagovalne kombinacije, še posebej, če jih zasledimo na prijetni turistični kmetiji, ki se nam muza s sončnega grička med vinogradi. Iz Maribora se odpravimo proti Malečniku, kjer zavijemo na vinsko cesto, ki nas bo pripeljala prav do kmetije. Pri Bračkovih nas bodo razvajali tako s hrano ...