fbpx

가정에서 놀라운 효과를 발휘하는 달걀 껍질을 활용하는 10가지 방법

다음에 팬케이크, 오믈렛 또는 달걀이 필요한 기타 요리를 준비할 때 달걀 껍질을 버리지 마세요. 이것은 여전히 가정에서 유용합니다. 가정에서도, 피부에도 기적을 선사하는 기적의 달걀 껍질 활용 사례 10가지를 소개합니다.

1. Naravni odmaševalec odtokov.

Nekaj zdrobljenih jajčnih lupin se lahko kaj hitro zatakne v našem pomivalnem koritu. Te ujamejo nase druge trdne snovi in se postopoma zlomijo in razgradijo. Na ta način jajčne lupine naravno sčistijo naše cevi.

2. Iz jajčnih lupin pripravimo močno čistilo.

Zmleta jajčna lupina naredi čudovito (in nestrupeno) polirno sredstvo za lonce, ponve ali vaze. Če jih pomešamo z nekoliko milnice, dobimo močno čistilo.

3. Kava bo manj grenka.

Če dodamo jajčne lupine kavi v filtru, bo naša jutranja kava manj grenka. Ostanek mlete kave, jajčnih lupin in bio-razgradljivega filtra, lahko nato damo na kompost.

4. Pomirimo razdraženo kožo.

Če jajčno lupino raztopimo v majhnem kozarcu jabolčnega kisa (to ponavadi traja približno dva dni), lahko mešanico uporabimo za pomiritev manj razdražene kože ali pa srbečice.

5. Jajčna lupina je lahko tudi negovalna obrazna maska.

Posušene jajčne lupine zdrobimo v možnarju ter jih nato pomešamo z beljakom. Masko si nanesemo na obraz in pustimo, da se posuši. Nato je speremo. Naša koža bo bolj zdrava in ne bomo imeli občutka zategovanja.

더 읽어보기: 과일과 채소에서 모든 농약을 제거하는 간단한 방법

6. Naredimo si lastno zalogo kalcija v prahu.

Preskočimo tablete ter preprosto pečimo jajčne lupine pri 350 stopinjah Celzija, 8 minut. Ko jih ohladimo, jih zmeljimo v fin prah. Žličko (ali manj) tega praha lahko enkrat dnevno dodamo v naš smoothie ali sok.

7. Naše perilo je lahko ponovno belo.

Če bomo dodali nekaj jajčnih lupin v mrežico za perilo ter to nato med perilo v pralnem stroju, bomo iz perila s pomočjo lupine pobrali sivino.

8. Prestrašimo polže v vrtu.

Zdrobljene jajčne lupine, ki jim bomo razvrstili med naše vrtnice in druge cvetlice, bodo te obranile pred lačnimi rastlinojedci, kot so lazarji, polži in gosenicami. Vonj jajčnih lupin pa naj bi celo odgnal jelena.

9. Okrepimo tudi našega ljubljenčka.

Suhe jajčne lupine, ki smo jih pekli na 250 stopinjah Celzija pol ure, vstavimo v plastično vrečko, ki jo lahko dobro zapremo ter jih nato z valjarjem zdrobimo v fin prah. Prah lahko dodamo v hrano našega psa, kalcij v njem pa bo okrepil njegove kosti in zobe.

10. Modeli za čokolado ali želatino.

Pazljivo napolnimo izpihane jajčne lupine z želatino ali čokolado. S tem bomo oblikovali posladek edinstvene jajčaste oblike; preden serviramo, pazljivo odluščimo lupin ali pa jo pustimo ter gostom prepustimo, da najdejo svoje čokoladno presenečenje.

Zdaj, ko so naši možgani polni informacij o iznajdljivih ponovnih uporabah jajčne lupine, naj še dodamo, da so raziskovalci na Ohio State University odkrili, da bi lahko bile jajčne lupine ključnega pomena za proizvodnjo cenovno ugodnega vodikovega goriva. Slišali smo že za frazem “hoditi po jajcih”, morda se bomo v prihodnosti na njih tudi vozili.

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.