fbpx

2월 5일: 오늘은 세계 누텔라의 날이며 이를 기념할 훌륭한 레시피가 있습니다!

Foto: IG nutella

Hura, danes je svetovni dan Nutelle! Tako že 14 let zapored 5. februar zaznamuje prav ta okusen namaz, ki že dolgo ni več le namaz za na kruh, ampak velikokrat tudi glavna sestavina v sladicah. Da ne omejamo, da je Nutella v tem času dobila tako svojo kavarno, kot tudi hotel, spoznali pa smo tudi belo Nutello!

을 위한 세계 누텔라의 날 se lahko zahvalimo ameriški blogerki Sari Rosso, ki je prvi svetovni dan Nutelle obeležila 5. februarja 2007. Ta je kmalu postal svetovni fenomen, oboževalci pa so svojo strast do Nutelle delili prek družbenih omrežij s pomočjo fotografij, receptov, pesmi in sporočil. Leta 2015 je “dolžnost” preložila na Ferrero, podjetje, ki je zaslužno za ta slasten čokoladno-lešnikov namaz. Pri Ferreru tako vsako leto poiščejo ambasadorja Nutelle, nekoga s Sarino predanostjo, ki vse ljubitelje Nutelle nato vodi skozi sam praznik. Danes vas torej ne sme nihče okregati, če vas zaloti z žlico (ali prsti) v Nutelli!

 

Instagram에서 이 게시물 보기

 

A post shared by Nutella (@nutella)

Kako proslaviti 5. februar, svetovni dan Nutelle?

Na uradni spletni strani imajo nekaj norih predlogov, s katerimi lahko danes počastimo ta oboževan namaz.

  • pripravite jed z Nutello;
  • fotografirajte se z Nutello;
  • ustvarite umetniško delo, ki ga navdihuje Nutella;
  • pripravite originalno kombinacijo okusov – kombinirajte Nutello z nečim, kar nikoli ne bi pričakovali;
  • razkrijte svojo prvo izkušnjo z Nutello;
  • podarite ali pošljite Nutello ljudem, ki jih imate radi;
  • naredite zabavo ali video zabavo z Nutello;
  • napišite pesem ali skladbo o Nutelli.

Da pa bo vse skupaj nekoliko lažje, imamo za vas odličen recept za pito iz listnatega testa z Nutello! Nam se cedijo sline že samo ob pogledu na fotografijo, pa vam?

Pita iz listnatega testa z Nutello
Foto: nutella.com

Sestavine (za 8 kosov)

  • 2 zvitka listnatega testa
  • 계란 2개
  • 계란 노른자 1개
  • 120 g lešnikove moke
  • 120 g Nutelle (15 g/porcija)

준비

Nutello segrejte nad vodno kopeljo na majhnem ognju in jo nenehno mešajte. Nato odstavite z ognja in dodajte dve jajci, eno po eno, nato pa še lešnikovo moko. Vse skupaj stepete z metlico, dokler ne dobite gladke kreme.

En zavitek listnatega testa razvaljate, ga položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in nanj vlijete kremo do približno 2 cm od roba. Pokrijete z drugim razvaljanim zavitkom iz listnatega testa ter s prsti in s plosko stranjo noža pritisnete robove skupaj in ob pekač, da združite obe plasti listnatega testa. Postavite v hladilnik za 30 minut.

Ko vzamete sladico iz hladilnika, z vilicami nabodete površino in naredite okrasne vzorce, kot želite, ali pa z nožem na površino zarežete diamante.

V skledi z eno žlico hladne vode stepete rumenjak in premažete sladico. Nato jo za 25 minut postavite v pečico pri 200° C. Po 25 minutah temperaturo znižate na 170° C in pečete še 10 minut. Pito vzamete iz pečice in jo pred serviranjem ohladite. Pa sladek dober tek!

Več receptov za sladice, navdihnjene z Nutello, boste našli 여기.

추가 정보

nutelladay.com

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.