집에서 만든 피자 냄새가 나는 날이 있다. 우리는 그것을 사랑으로 준비하고 오븐에 넣고 오븐이 울리기를 기다리는 동안 마치 이탈리아 피자 가게에서 갓 나온 것처럼 보이는 맛있는 조각을 접시에 담도록 '기도'합니다. 하지만 우리는 전자레인지에 데운 듯한 맛이 나는 피자를 먹습니다. 우리가 뭘 잘못했어요?
Pripraviti dober kos pice ni lahko, a tu so nasveti newyorškega kuharskega mojstra Franka Pinella, ki je najbolj znan po pripravi okusnih pic v restavraciji Best pizza. Skrivnost je v petih stvareh, na katere morate biti pozorni, če želite dobiti najbolj slastno pico.
반죽
Najbolje je, da pripravite standardno velikost pice, ki jo razrežete na osem rezin, 그는 말한다 Pinello.
Omaka
Nekaj časa so vsi uporabljali paradižnike iz San Marzana iz Italije. Pinello 그는 예라고 말합니다 trudijo ostati blizu ‘pica kulturi’, zato uporabljajo italijanske paradižnike, a izdelujejo ameriško pico. Lahko poskušate pripraviti belo omako brez paradižnikov, in sicer potrebujete ricotto, karamelizirano čebulo in sezamova semena. Še posebej je dobra, če imate radi 치즈, 그는 말한다 Pinello.
치즈
좋은 mocarela bo vedno naredila pico boljšo, 그는 말한다 Pinello. Ta pripravlja domačo mocarelo, ki jo je težko narediti, a z njo lažje ‘upravlja’, saj mu domača priprava omogoča nadzor nad slanostjo in vlago. Pomembna stvar, ki si jo je treba zapomniti glede razmerij, ko stvari polagate na 피자, je, da se morajo čutiti vsi okusi, nadaljuje. Omaka in skorja sta ključnega pomena, saj ne želite, da kakšna izmed teh sestavin prevladuje. Veliko picerij uporablja preveč sira, a če ga imate radi, ga lahko vedno dodate, zato ni treba pretiravati.
부속품
Pinello 그것은 tradicionalist, saj ima rad znane dodatke, kot so feferoni, gobe, sardele … Kuharji danes krasijo pice z različnimi sestavinami, ki jih tudi on rad pokusi, a se raje drži preverjenih sestavin in okusov. Pred nekaj leti je bil priljubljen pikanten med, ki ga sploh ni zanimal, potem pa mu je postal zares 좋아요. Zdi se mu, da je trenutno ananas najbolj kontroverzen dodatek, v Miamiju pa je tudi odprl picerijo in pica z ananasom je najbolj prodajana.
Izkušnja
Pinello pravi, da mu je všeč, da je pica za mlade, stare, bogate, revne. Dostopna je čisto vsem. Pomembna pa je, kot pravi, tudi izkušnja. Rad gre v lokalno picerijo, kjer naroči rezino, se na poti nekje usede, medtem pa zapravi le pet dolarjev. Pri pici najbolj ljubi to preprosto izkušnjo, saj se jo lahko je kjerkoli, kakorkoli in kadarkoli.