SESTAVINE:0,5 l sladke smetane0,15 kg maskarponeja4 žlice sladkorja5 lističev želatinevanilijeva palčka0,3 kg amarena višenj PRIPRAVA:Sladko smetano zavremo in jidodamo štiri žlice sladkorja. Lističeželatine namočimo v hladno vododa se ...
성분:
0,5 l sladke smetane
0,15 kg maskarponeja
설탕 4테이블스푼
5 lističev želatine
vanilijeva palčka
0,3 kg amarena višenj
준비:
Sladko smetano zavremo in ji
dodamo štiri žlice sladkorja. Lističe
želatine namočimo v hladno vodo
da se razpustijo, nato jih odcedimo
in segrejemo na 40 °C, dokler se ne
razpustijo. Dodamo maskarpone
in vanilijo, vse skupaj dobro
premešamo ter prelijemo v
modelčke, premazane z oljem,
potresene s sladkorjem v prahu in
nadevane z amarena višnjo.
Pustimo, da se ohladi, nato damo
v hladilnik, da se strdi. Preostanek
višenj uporabimo za dekoracijo.
Recept so pripravili v restavraciji Angel, Mercator center, Ljubljana
www.kaval-group.si