fbpx

Bodite prijazni, nikoli ne veste, kaj tisti trenutek doživlja druga oseba!

"Bodite prijazni, kadarkoli je to mogoče. VEDNO je mogoče." – Dalajlama

V tem je toliko resnice, da je več ne bi moglo biti. Ne verjamete? Vam poskušamo pokazati, da se motite? Potem preberite te 이야기, ki vam bodo na vse skupaj razgrnile nekoliko drugačen pogled.

V trgovini z živili opazite žensko, ki je preveč oblečena za trenutni letni čas. Ste vedeli, da je po dveh tednih danes prvič šla iz hiše, ker se je zdravila zaradi depresije? Ne, ne govorite, da depresija ni nič, da jo lahko prebolite kakor prehlad! Preprosto je reči: “Saj bo vse v redu, samo umiri se!” Če nikoli niste bili depresivni ali ne poznate nikogar, ki bi bil, ne morete vedeti, kako je!

Medicinska sestra, ki je skrbela za vas ali vaše družinske člane, se vam je zdela preveč čustvena in raztresena. Ali ste vedeli, da je pred nekaj trenutki izgubila pacienta? Nima časa, da bi predelala bolečino, se ukvarjala s tem, kaj se je zgodilo, ker mora najprej poskrbeti še za vas. Njene solze in bolečina morajo počakati. Trudi se po najboljših močeh. Zakaj obsojate, če ne veste, kaj se dogaja v osebi? Ne predvidevajte, bodite prijazni.

Kličete 113, čakate, da dvignejo telefon. Jezi vas. Mislite si: “Spet so na kavi.” Ko se oglasijo, vam glas osebe na drugi strani ni všeč. Zdi se vam, da je nesramen, aroganten. Ton glasu zlahka sprejmete napačno. Ali ste vedeli, da je oseba, ki se vam je oglasila, pred vami pol ure poslušala jok in bolečino matere s tremi otroki, ki jih je pijan oče in mož pretepel? Naredila je vse, kar je bilo v njeni moči, da je pomirila žensko. Dušilo jo je, zadrževala je solze in prevzela naslednji klic. Vas. Čakali ste morda 30 sekund, da ste se pritožili nad hrupom soseda.

Zamujate v službo. Mudi se vam. Ustavi vas policist. Jezni ste, nestrpni. Pove vam, da ste presegli hitrost. Zdi se vam, da vas ne mara, da je nesramen, da ima hudobne oči. Skoraj si želite, da bi se med vama vnel prepir. Ali ste vedeli, da se je včeraj odzval na klic, nato pa našel mlado žensko, ki je naredila samomor? Poznal jo je, bila je v sorodu z njegovim najboljšim prijateljem. Vi ste njegova prva stranka od tedaj. Dihajte! Samo opravlja svoje delo, na najboljši način, ki ga zmore tisti trenutek.

Vsako obnašanje v sebi skriva zgodbo, ki je ne poznate. Kljub temu, jo spoštujte.
Vsako obnašanje v sebi skriva zgodbo, ki je ne poznate. Kljub temu jo spoštujte.

Preden boste jezni na moškega ali žensko, ki vas je zavrnil/-a, se za trenutek ustavite. Ali ste vedeli, da je šel/šla skozi težke stvari v življenju? Navajen/-a je biti sam/-a, noče biti več prizadet/a-, zavrnjen/-a, prevečkrat je že bil/-a. Rad/-a bi vam dal/-a priložnost, ampak v tem trenutku ne ve, kako. Strah ga/jo je. Boji se, da ga/jo boste tudi vi prizadeli. To ni osebno, dajte mu/ji možnost, da vam bo lahko zaupal/-a.

Pravkar ste bili udeleženi v prometni nesreči. Živčni ste, prestrašeni, pretreseni. Vaš sopotnik je ostal ukleščen v vozilu in gasilci se trudijo, da ga čim prej spravijo iz vozila. Zajame vas panika. Hodite sem ter tja. Želite vedeti, kaj se dogaja! Stopite do gasilca. Ne odzove se, strmi skozi vas. Vaša čustva vas odnesejo in začnete kričati. On gleda skozi vas. Ne sliši vas. Ne, ni nesramen. Ali ste vedeli, da se je spomnil na nesrečo, kjer je pomagal kakor vam danes, a se vse ni izteklo dobro? V mislih vidi dogajanje, ki ga bo preganjalo vse življenje. Ne glede na vsa prizadevanja, napor njegovi ekipi ni uspelo rešiti sopotnika, ki je bil tedaj ujet v vozilu. Vse to se dogaja v njegovih mislih, točno ta trenutek.

Ali morda zdaj razumete? Razumete, da nikoli ne veste, skozi kakšne težave se prebija druga oseba? Včasih smo sami na drugi strani, imamo težek dan in ne bi nam bilo prijetno, če bi nas obsojali, mar ne?

Vsak dela najbolje, kot ve in zna v danem trenutku. Prihodnjič, ko boste želeli nekoga obsojati, si vzemite trenutek za razmislek in jim raje naklonite prijazno besedo ali nasmeh. Morda je to vse, kar so potrebovali v tistem trenutku!

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.