fbpx

Delí Cojzla: prvi povsem brezglutenski delí v Sloveniji

Deli Cojzla

Gurmani, celiakaši, mesojedci in vegani, pozor! V zaprtem delu tržnice BTC v Ljubljani se je odprl 100-odstotno brezglutenski delí v Sloveniji. V okusnih jedeh, ki bodo zadovoljile tudi najbolj petične brbončice, lahko uživate na kraju samem, na robustnih domačih mizah, ali pa jedi vzamete s seboj (koncept 'take-away').

기본 정보
주소
Delí Cojzla
Šmartinska cesta 152 (zaprti del tržnice BTC)
류블랴나
연결
일정
Od ponedeljka do petka od 10. do 17. ure
Sobota od 10. do 16. ure
연락하다
031 773 434

Cojzla 그것은 prvi povsem brezglutenski vsegeneracijski delí v Sloveniji. Popolna kulinarična destinacija za mesojedce in vegane, 하지만 무엇보다도 za celiakaše, se nahaja v zaprtem delu tržnice BTC v Ljubljani. Kuhinji poveljuje chef Igor Mihelič, ki si je izkušnje prej nabiral tudi v restavracijah z Michelinovo zvezdico. Hrano lahko vzamete tudi seboj (take away), dnevno ponudbo pa objavljajo na tabli v sami Cojzli in na virtualni tabli na njihovi 페이스북 strani. Je pribežališče za vse, ki se želijo prehranjevati oziroma so se zaradi intolerance na gluten/celiakije prisiljeni prehranjevati brez glutena. Hrana v Cojzli je namreč 100-odstotno brezglutenska, in to vse od začimb naprej.

Cojzla je prvi 100-odstotno brezglutenski delí v Sloveniji.
Cojzla je prvi 100-odstotno brezglutenski delí v Sloveniji.

Pri sestavljanju jedilnika sodeluje tudi Suzana Kranjec, 책의 저자 Življenje brez glutena. Specializirajo se za jedi, ki so v brezglutenski hrani težje dosegljive. Naročite si lahko vse od piščančjih pohančkov do svežih zelenjavnih juhic ter izbirate iz široke palete burgerjev (mocarela-pršut, tagliata-burger, piščančji in vegi), ki jih spremlja domač ocvrti krompirček, sveže narejen falafel iz kaljene čičerke v palačinkah iz prav tako kaljene ajde (lahko jih napolnijo tudi z mocarelo in zelenjavo, Nutello in marmelado). Med sladicami naletimo tudi na jabolčni zavitek brez jajc in laktoze. Sami pečejo tudi brezglutenski kruh, ki ga lahko celo prednaročite.

더 읽어보기: 여관 겸 펍 Šiška: 맥주 애호가와 미식가를 위한 천국

Poslanstvo Cojzle je, da gurmanske užitke približa tudi tistim, ki imajo celiakijo, saj je večina restavracij ”brezglutenofobičnih”.

V Cojzli dobite malice in kosila, ne manjka pa niti slaščic.
V Cojzli dobite malice in kosila, ne manjka pa niti slaščic.

Se sprašujete, od kod ime Cojzla? Gre za tatarsko ajdo, ki je vajena vsega hudega (beri: neugodnih vremenskih razmer) in jo je davnega leta 1816 v Slovenijo prvi prinesel Žiga Zois ter s tem ljudi rešil pred stradanjem. Zoisu v čast so zato to vrsto ajde poimenovali po njem.

추가 정보

추가 정보:
facebook.com

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.