Delí Cojzla: prvi povsem brezglutenski delí v Sloveniji

Deli Cojzla

Gurmani, celiakaši, mesojedci in vegani, pozor! V zaprtem delu tržnice BTC v Ljubljani se je odprl 100-odstotno brezglutenski delí v Sloveniji. V okusnih jedeh, ki bodo zadovoljile tudi najbolj petične brbončice, lahko uživate na kraju samem, na robustnih domačih mizah, ali pa jedi vzamete s seboj (koncept 'take-away').

Osnovne Informacije
Naslov
Delí Cojzla
Šmartinska cesta 152 (zaprti del tržnice BTC)
Ljubljana
Povezava
Urnik
Od ponedeljka do petka od 10. do 17. ure
Sobota od 10. do 16. ure
Kontakt
031 773 434

Cojzla je prvi povsem brezglutenski vsegeneracijski delí v Sloveniji. Popolna kulinarična destinacija za mesojedce in vegane, predvsem pa za celiakaše, se nahaja v zaprtem delu tržnice BTC v Ljubljani. Kuhinji poveljuje chef Igor Mihelič, ki si je izkušnje prej nabiral tudi v restavracijah z Michelinovo zvezdico. Hrano lahko vzamete tudi seboj (take away), dnevno ponudbo pa objavljajo na tabli v sami Cojzli in na virtualni tabli na njihovi Facebook strani. Je pribežališče za vse, ki se želijo prehranjevati oziroma so se zaradi intolerance na gluten/celiakije prisiljeni prehranjevati brez glutena. Hrana v Cojzli je namreč 100-odstotno brezglutenska, in to vse od začimb naprej.

Cojzla je prvi 100-odstotno brezglutenski delí v Sloveniji.
Cojzla je prvi 100-odstotno brezglutenski delí v Sloveniji.

Pri sestavljanju jedilnika sodeluje tudi Suzana Kranjec, avtorica knjige Življenje brez glutena. Specializirajo se za jedi, ki so v brezglutenski hrani težje dosegljive. Naročite si lahko vse od piščančjih pohančkov do svežih zelenjavnih juhic ter izbirate iz široke palete burgerjev (mocarela-pršut, tagliata-burger, piščančji in vegi), ki jih spremlja domač ocvrti krompirček, sveže narejen falafel iz kaljene čičerke v palačinkah iz prav tako kaljene ajde (lahko jih napolnijo tudi z mocarelo in zelenjavo, Nutello in marmelado). Med sladicami naletimo tudi na jabolčni zavitek brez jajc in laktoze. Sami pečejo tudi brezglutenski kruh, ki ga lahko celo prednaročite.

PREBERITE ŠE: Gostilnica in pivnica Šiška: raj za pivoljubce in gurmane

Poslanstvo Cojzle je, da gurmanske užitke približa tudi tistim, ki imajo celiakijo, saj je večina restavracij ”brezglutenofobičnih”.

V Cojzli dobite malice in kosila, ne manjka pa niti slaščic.
V Cojzli dobite malice in kosila, ne manjka pa niti slaščic.

Se sprašujete, od kod ime Cojzla? Gre za tatarsko ajdo, ki je vajena vsega hudega (beri: neugodnih vremenskih razmer) in jo je davnega leta 1816 v Slovenijo prvi prinesel Žiga Zois ter s tem ljudi rešil pred stradanjem. Zoisu v čast so zato to vrsto ajde poimenovali po njem.

Dodatne Informacije

Več informacij:
facebook.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!