향초는 집에 생기를 더해주며 크리스마스와 새해 연휴 동안 훌륭한 선물이 됩니다. 독창적인 선물로 누군가를 놀라게 하고 싶다면 집에서 만든 향초보다 더 좋은 것을 상상하기 어렵습니다.
Dišeče sveče so lepo darilo, še lepše pa, če svečo izdelate sami. Izdelava je v resnici povsem preprosta.
더 읽어보기: DIY: 냅킨으로 크리스마스 트리 만들기
V prazničnih dneh so dišeče sveče še toliko bolj popularne, in če se vam letos ne ljubi peči piškotov, lahko dom napolnite z vonjem domače dišeče sveče. Kako jo izdelati, izveste v nadaljevanju.
Za izdelavo dišeče sveče potrebujete:
- vosek, ki si ga priskrbite v trgovini, lahko pa uporabite tudi tistega od običajne sveče
- eno manjšo in eno večjo posodo
- kuhinjski termometer (temperatura ne sme preseči 65 stopinj Celzija)
- kalup oz. model za vlivanje voska
- povoskano vrvico (za stenj)
- 에센셜 오일
- barvila
Postopek izdelave dišeče sveče:
V večji posodi segrejte vodo in vanjo položite manjšo posodo. Vanjo dajte vosek. Vosek je namreč treba topiti v sopari, sploh če uporabljate čebeljega. Ko se stopi, mu dodajte nekaj kapljic eteričnega olja in živilske barve. Mešajte, dokler se vsi dodatki ne pomešajo. Odstavite posodo z ognja. Stopljeni vosek prelijte v kalup, predhodno premazan z oljem. Vrvico za prižiganje postavite na sredino (pomagate si lahko s slamico, ki jo pred vlivanjem postavite na sredino modelčka) in jo odrežite centimeter nad svečo. Počakajte osem ur, da se sveča popolnoma ohladi. Odstranite iz kalupa (ali pa tudi ne). Da sveča ohrani vonj, jo ovijte v prozorno folijo.